Γάμοι με… έκπτωση φόρου 20% στην Ιταλία

Τι προτείνει η Λέγκα για τα νέα ζευγάρια

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, με σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή της Ρώμης, ζήτησε να μπορεί να εκπίπτει το 20% του συνολικού κόστους κάθε γάμου που τελείται στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρχικά, η πρόταση αφορούσε μόνον τους θρησκευτικούς γάμους, αλλά μετά από σειρά αντιδράσεων, ο βουλευτής της Λέγκα Ντομένικο Φουρτζιουέλε, δήλωσε ότι «το μέτρο θα ισχύει για όλους τους γάμους, τόσο εκείνους που τελούνται στην εκκλησία, όσο και τους πολιτικούς».

Στις προθέσεις του κόμματος του Ματέο Σαλβίνι, η έκπτωση γάμου θα απευθύνεται στα ζευγάρια μέχρι 35 ετών και με συνολικό, ετήσιο εισόδημα μέχρι 23.000 ευρώ. Το ανώτατο ποσό των 20.000 θα μπορεί να φοροεκπίπτει με την κατάθεση πέντε φορολογικών δηλώσεων και το μέτρο, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, θα αφορά μόνον ζευγάρια που έχουν την ιταλική υπηκοότητα από ελάχιστο διάστημα δέκα ετών.

Εκτός τα σύμφωνα συμβίωσης και τα ομόφυλα ζευγάρια

Η πρόταση δεν περιλαμβάνει τα σύμφωνα συμβίωσης και τα ομόφυλα ζευγάρια. Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, πάντως, πριν λίγο άφησαν να διαρρεύσει ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα περιέχεται στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό και ότι η κυβέρνηση Μελόνι, στην φάση αυτή, δεν προτίθεται να αρχίσει να το εξετάζει.

newmoney.gr

 
7523