Γερμανία: Αποφασίζει αύριο για άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας 

«Ο Mαας σχεδιάζει να άρει αύριο την ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Ευρώπη»

Με τίτλο «Ο Mαας σχεδιάζει να άρει αύριο την ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Ευρώπη», η εφημερίδα Bild αναφέρει πως ο  Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας,  σχεδιάζει να άρει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Ευρώπη –και μάλιστα από την Τετάρτη (3/6).

«Ετοιμάζουμε για το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης μια απόφαση, για την οποία αυτή τη στιγμή γίνονται ακόμα συνεννοήσεις εντός της κυβέρνησης», δήλωσε ο Mαας στο Βερολίνο.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο στόχος είναι να αντικατασταθεί για τις χώρες της ΕΕ και τις συνδεδεμένες χώρες η ισχύουσα παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση από ταξιδιωτικές οδηγίες.

Αυτές θα παρέχουν εξαιρετικά λεπτομερείς πληροφορίες σε σχέση με την κατάσταση στις επιμέρους χώρες, βοηθώντας τους πολίτες να αποφασίσουν πού να προγραμματίσουν τις διακοπές τους και σε ποιες περιοχές δεν θα πρέπει να το κάνουν.

Δηλώσεις σχετικά με τα ταξίδια εκτός Ευρώπης θα γίνουν σε μεταγενέστερο χρονικό στάδιο.

(KYΠΕ/ Παντελής Βαλασόπουλος)
 

 
4888
Thumbnail

Σύντομες διακοπές στη χώρα τους αποφάσισαν να κάνουν φέτος οι ιταλοί, σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπορικών και τουριστικών ενώσεων της χώρας, τα οποία επεξεργάσθηκε το δημοσκοπικό ινστιτούτο Swg.

ad1mobile

Το 50% των Ιταλών που θα πάνε διακοπές δεν σκοπεύει να απομακρυνθεί από τον τόπο διαμονής του για περισσότερο από μία εβδομάδα. Σχεδόν το 40%, δε, θα «αποδράσει» από τις πόλεις για μόλις τέσσερις ημέρες. Επιβεβαιώνεται, επίσης, η τάση που είχε εκδηλωθεί στις αρχές Ιουνίου, με το 93% των Ιταλών να δηλώνει ότι πήγε ή θα πάει διακοπές εντός εθνικών συνόρων.

Οι περισσότεροι τυχεροί που θα μπορέσουν, έστω και για λίγες ημέρες, να ξεκουραστούν εκτός σπιτιού προτιμούν τη θάλασσα της Σικελίας, της Απουλίας και τα εντυπωσιακά θέρετρα της Τοσκάνης. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, πόλεις όπως η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Βενετία και η Νάπολη -με τα σχεδόν αμέτρητα αριστουργήματα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής- φέτος επιλέγονται μόνο από το 15% των Ιταλών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Για το 7% του συνόλου, το οποίο αποφάσισε να κάνει διακοπές στο εξωτερικό, η Ελλάδα παραμένει κύρια επιλογή. Οι πιο «δυνατοί» προορισμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία των ενώσεων καταναλωτών και τουρισμού, είναι η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία.

ad2mobile

Τέλος, φέτος χάνει πολύ έδαφος η Μεγάλη Βρετανία, ενώ στις προτιμήσεις των Ιταλών ανεβαίνει σημαντικά η Αυστρία, η οποία θεωρείται και ασφαλέστερος προορισμός.

Πηγή: newmoney

article 1