Γερμανία: Βελτιώθηκε το επενδυτικό κλίμα τον Ιανουάριο

Ο δείκτης του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών ZEW ενισχύθηκε στις 51,7 μονάδες από τις 29,9 τον Δεκέμβριο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στις 32 μονάδες

Βελτίωση παρουσίασε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιανουάριο, καθώς επικρατεί αισιοδοξία ότι τα κρούσματα κορωνοϊού θα μειωθούν μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, επιτρέποντας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να ανακάμψει στους επόμενους έξι μήνες.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών ZEW ενισχύθηκε στις 51,7 μονάδες από τις 29,9 τον Δεκέμβριο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στις 32 μονάδες.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ZEW, Άχιμ Βάμπαχ, «οι οικονομικές προοπτικές έχουν βελτιωθεί σημαντικά με την έναρξη του νέου έτους. Η πλειονότητα των εμπειρογνωμόνων των χρηματοπιστωτικών αγορών εκτιμά ότι η οικονομική ανάπτυξη θα ανεβάσει ρυθμούς στους επόμενους έξι μήνες. Είναι πιθανό ότι η φάση της οικονομικής αδυναμίας από το τελευταίο τρίμηνο του 2021, θα ξεπεραστεί σύντομα. Κύριος λόγος η υπόθεση ότι η συχνότητα των κρουσμάτων του κορωνοϊού θα μειωθεί σημαντικά μέχρι τις αρχές καλοκαιριού».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, σε εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο, προέβλεψε ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί στο 4,1% αυτό το έτος, από τις εκτιμήσεις για 2,6%.

newmoney.gr

 
7084