Το εργασιακό πείραμα γερμανικής εταιρίας με το… πεντάωρο ωράριο-Πώς αυτό γίνεται εφικτό

Μια επιχείρηση στη Γερμανία επιτρέπει στο προσωπικό της να εργάζονται μόλις 5 ώρες τη μέρα, φτάνει να αφήσουν εκτός γραφείου τα smartphones τους.

Όπως αποκαλύπτει η «Wall Street Journal» για τη Rheingans Digital Enabler, με έδρα το Μπίλεφελντ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το μέτρο εισηγήθηκε ο Γενικός Διευθυντής της συμβουλευτικής φίρμας, Lasse Rheingans, ώστε να έχουν όλοι περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους.

Για να εξασφαλίσει βέβαια ότι η εταιρία του θα συνεχίσει να λειτουργεί εξίσου ικανοποιητικά, ο Rheingans επιβάλει στους υπαλλήλους του να αφήνουν το κινητό εκτός δουλειάς και να μη μιλούν μεταξύ τους, εκτός κι αν πρόκειται φυσικά για εργασιακά ζητήματα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο Γενικός Διευθυντής πήρε βέβαια κι άλλα μέτρα, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους του να ελέγχουν μόλις 2 φορές τη μέρα τα emails τους, κρατώντας ταυτοχρόνως τα meetings συντομότερα από 15 λεπτά της ώρας.

Κι ενώ δεν έχουμε ακόμα δεδομένα για το πώς η πεντάωρη καθημερινή εργασία του Rheingans επηρεάζει την απόδοση της εταιρίας, οι έρευνες υποδεικνύουν πως τέτοια ευέλικτα ωράρια μπορούν πράγματι να τονώσουν την παραγωγικότητα.

Το εξελισσόμενο γερμανικό πείραμα έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο του οικονομικού Τύπου και είναι σίγουρο πως θα ξανακούσουμε για τον Rheingans και τις εργασιακές τομές του…

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
 

 
4565
Thumbnail

Με τίτλο «Ο Mαας σχεδιάζει να άρει αύριο την ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Ευρώπη», η εφημερίδα Bild αναφέρει πως ο  Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας,  σχεδιάζει να άρει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Ευρώπη –και μάλιστα από την Τετάρτη (3/6).

ad1mobile

«Ετοιμάζουμε για το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης μια απόφαση, για την οποία αυτή τη στιγμή γίνονται ακόμα συνεννοήσεις εντός της κυβέρνησης», δήλωσε ο Mαας στο Βερολίνο.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο στόχος είναι να αντικατασταθεί για τις χώρες της ΕΕ και τις συνδεδεμένες χώρες η ισχύουσα παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση από ταξιδιωτικές οδηγίες.

Αυτές θα παρέχουν εξαιρετικά λεπτομερείς πληροφορίες σε σχέση με την κατάσταση στις επιμέρους χώρες, βοηθώντας τους πολίτες να αποφασίσουν πού να προγραμματίσουν τις διακοπές τους και σε ποιες περιοχές δεν θα πρέπει να το κάνουν.

ad2mobile

Δηλώσεις σχετικά με τα ταξίδια εκτός Ευρώπης θα γίνουν σε μεταγενέστερο χρονικό στάδιο.

(KYΠΕ/ Παντελής Βαλασόπουλος)
 

article 1