Η ΕΕ ξεκινά μαραθώνιο προς συγκέντρωση €7,5 δις για λόγους COVID

Το ποσό θα καλύπτει την ανάπτυξη εμβολίου, θεραπείας και έγκαιρης διάγνωσης για τον COVID19

Έναν παγκόσμιο μαραθώνιο δεσμεύσεων, με σκοπό τη συγκέντρωση 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη εμβολίου, θεραπείας και έγκαιρης διάγνωσης για τον COVID19, με την ονομασία Coronavirus Global Response, ξεκινάει από τις 4 Μαΐου 2020, η Κομισιόν σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Οι χώρες και οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο καλούνται να δεσμευτούν να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου της αρχικής χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε: «σε μόλις 10 ημέρες, στις 4 Μαΐου, θα ξεκινήσουμε μια παγκόσμια προσπάθεια δέσμευσης δωρητών», που  όπως εξήγησε στόχο έχει  «να συγκεντρωθούν 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθούν οι εργασίες πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας», σημειώνοντας ότι «αυτό είναι μόνο ένα πρώτο βήμα, αλλά θα χρειαστούν περισσότερα στο μέλλον».

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

«Πρέπει να αναπτύξουμε ένα εμβόλιο», δήλωσε η Πρόεδρος, «σε κάθε γωνιά του κόσμου», «διαθέσιμο σε προσιτές τιμές -  ένα εμβόλιο καθολικό, κοινό αγαθό μας».

«Θέλω να καλέσω όλους - κυβερνήσεις, ηγέτες επιχειρήσεων, φιλάνθρωπους, καλλιτέχνες και πολίτες - να ευαισθητοποιήσουν για την προσπάθεια δέσμευσης. Και για να μας βοηθήσετε να δημιουργήσουμε ένα ενωμένο μέτωπο ενάντια στον κορωνοϊό», σημείωσε.

Η Επιτροπή καλεί επίσης κυβερνήσεις, επιχειρηματικούς ηγέτες, φιλάνθρωπους, Καλλιτέχνες και πολίτες να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με αυτήν την παγκόσμια προσπάθεια δέσμευσης.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του μαραθωνίου ξεκινά σήμερα, την πρώτη ημέρα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ανοσοποίησης 2020 που διοργανώνεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

ΚΥΠΕ - Aθανάσιος Αθανασίου

 
7524