Η μείωση μετανάστευσης, η προεκλογική δέσμευση Κόμματος Brexit

«Χωρίς εμάς δε θα υπάρξει γνήσιο Brexit»

Τη ψήφο των Βρετανών πολιτών στις περιφέρειες που διεκδικεί το Κόμμα του Brexit στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου ζήτησε ο Νάιτζελ Φάρατζ κατά την παρουσίαση των θέσεών του επί διαφόρων θεμάτων πολιτικής.

Αρνούμενος να χαρακτηρίσει τις υποσχέσεις αυτές προεκλογικό «μανιφέστο», καθώς όπως σχολίασε η λέξη έχει γίνει συνώνυμη του «ψέματος», έκανε λόγο για ένα «συμβόλαιο με το λαό». Το «συμβόλαιο» αυτό, που συνοψίζει τις πολιτικές του κόμματος, έχει τη μορφή ενός μικρού βιβλίου 20 σελίδων.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Παραδέχθηκε ότι το Κόμμα του Brexit πιθανότατα δε θα αναδειχθεί ποτέ κυβέρνηση, αλλά σημείωσε πως μπορεί να αποκτήσει επαρκή δύναμη ώστε να υποχρεώνει την εκάστοτε κυβέρνηση «να στηρίζει τους μικρούς».

«Χωρίς εμάς δε θα υπάρξει γνήσιο Brexit», συμπλήρωσε ο ευρωσκεπτικιστής ευρωβουλευτής, συμπληρώνοντας ότι θέλει να ηγηθεί μιας «πολιτικής επανάστασης» που θα έχει ως γνώμονα αυτό που θέλει ο λαός.

Κεντρική πρότασή του είναι η μείωση του καθαρού αριθμού των μεταναστών που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπου 50.000 το χρόνο, από τις 258.000 που ήταν ο περσινός αντίστοιχος αριθμός.

Ο κ. Φάρατζ προτείνει επίσης την αναδιάρθρωση του εκλογικού συστήματος σε αναλογικό, την κατάργηση της Βουλής των Λόρδων και την αφαίρεση του ΦΠΑ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Το Κόμμα του Brexit θα καταργούσε επίσης το φόρο για τις επιχειρήσεις με κέρδος κάτω των 10.000 λιρών το χρόνο και θα μείωνε τους δασμούς σε είδη ένδυσης και παπούτσια.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Άλλα μέτρα που προτείνει ο κ. Φάρατζ είναι η διενέργεια δημοψηφισμάτων επί διαφόρων θεμάτων εφόσον συγκεντρώνονται οι υπογραφές 5 εκατομμυρίων πολιτών, η μείωση του προϋπολογισμού για διεθνή οικονομική βοήθεια κατά 50%, η άμεση απέλαση παράνομων μεταναστών, η κατάργηση του φόρου κληρονομιάς, η εισαγωγή ενός χαμηλού φόρου για συναλλαγές στο διαδίκτυο, η κατάργηση των επιτοκίων για τα φοιτητικά δάνεια και η ανάληψη διεθνούς πρωτοβουλίας για τη φύτευση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δέντρων την επόμενη δεκαετία.

(ΚΥΠΕ)