Κόντε: Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις - Δεν μπορούμε να καταλήξουμε

Μήνυμα του Ιταλού Πρωθυπουργού στους πολίτες της χώρας του για τις διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής

«Είμαστε σε καθυστέρηση, αποδεικνύεται πολύ περίπλοκο, πιο περίπλοκο από το αναμενόμενο, υπάρχουν πολλές διαπραγματεύσεις για αυτό που συζητάμε και δεν μπορούμε να καταλήξουμε», είπε ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε για τη Σύνοδο Κορυφής σε ένα σύντομο μήνυμα με βίντεο στη σελίδα του στο Facebook.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα θέματα στο τραπέζι «είναι πολλαπλά» και αυτό καθιστά τις συνομιλίες «πολύ περίπλοκες», είπε, πριν απαριθμήσει τα ανοιχτά θέματα. α

Είπε ότι το συνολικό μέγεθος του πακέτου ανάκαμψης των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρότεινε η Επιτροπή «είναι ακόμα προς συζήτηση». Η αναλογία επιχορηγήσεων και δανείων, είπε, δέχεται επίθεση από «ορισμένα κράτη, όχι πολλά, μερικά» που «αντιδρούν στο ύψος των επιδοτήσεων».

Συγκεκριμένα, «διαπραγματευόμαστε σκληρά με την Ολλανδία, αλλά και με τις άλλες λεγόμενες λιτές χώρες που δεν συμμερίζονται την ανάγκη για μια ουσιαστική απάντηση στην κρίση, ειδικά όσον αφορά τις επιδοτήσεις, αλλά αμφισβητούν επίσης τα δάνεια», δήλωσε ο Κοντέ.

Το ζήτημα της διακυβέρνησης παραμένει από τα πιο ακανθώδη: «Υπάρχουν πολύπλοκες πτυχές σχετικά με την κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ της Επιτροπής, του Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου» σχετικά με το ποιος πρόκειται να πραγματοποιήσει ελέγχους για την εκτέλεση του προγράμματος μεταρρύθμισης».

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Ο επόμενος επταετής προϋπολογισμός της ΕΕ είναι επίσης υπό συζήτηση, και συγκεκριμένα «τα περίφημα rebates» ή εκπτώσεις στις εθνικές συνεισφορές για ορισμένες χώρες.

Η γραμμή διαπραγμάτευσης της Ρώμης θα είναι να «βρει μια συμφωνία», ενώ «να επιμείνει στις πιο σημαντικές συντεταγμένες» και «να επιβεβαιώσει μια θεμελιώδη αρχή», δηλαδή ότι το τελικό πακέτο «πρέπει να είναι ανάλογο με την κρίση που βιώνουμε και πρέπει να είναι αποτελεσματική», είπε ο Κόντε.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Ιταλού Πρωθυπουργού στο ακόλουθο βίντεο:

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
 

 
7524