Λαγκάρντ: Καλύτερα μεγάλο πακέτο αργότερα, παρά βιαστική συμφωνία

Χρειάζεται «φιλόδοξη συμφωνία» για το «μέγεθος και τη σύνθεση» του ευρωπαϊκού πακέτου, τονίζει η Πρόεδρος της ΕΚΤ

Είναι καλύτερο για τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν ένα φιλόδοξο πακέτο οικονομικής βοήθειας παρά να καταλήξουν σε μια βιαστική συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Στην ιδανική περίπτωση, η συμφωνία των ηγετών θα πρέπει να είναι φιλόδοξη όσον αφορά το μέγεθος και τη σύνθεση του πακέτου, σε γενικές γραμμές σύμφωνα με όσα έχει προτείνει η Επιτροπή», δήλωσε ο Λαγκάρντ στο πρακτορείο Reuters.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Από την άποψή μου, είναι καλύτερο να συμφωνηθεί ένα φιλόδοξο εργαλείο σε αυτές τις γραμμές, ακόμα κι αν χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος. Ελπίζω ότι οι ηγέτες θα συμφωνήσουν σε κάτι φιλόδοξο και όχι γρήγορο», σημείωσε.

Το πακέτο οικονομικής βοήθειας που είναι σχεδιασμένο να προστατέψει την ευρωπαϊκή οικονομία από τη βαθύτερη ύφεση που έχει γνωρίσει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο παραμένει μετέωρο εν μέσω της Συνόδου Κορυφής, καθώς οι ηγέτες διαφωνούν για τις λεπτομέρειες του για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο να καθυστερήσει ή να μειωθεί δραστικά η «δύναμη πυρός» του.
 

 
5301
Thumbnail