Τζόνσον: Να γίνει αποδεκτή η πραγματικότητα για Β. Ιρλανδία

Πραγματικότητα που πρέπει να γίνει αποδεκτή οι τελωνειακοί έλεγχοι στην Ιρλανδία

«Πολύ εποικοδομητικές και εκτενείς προτάσεις» θα υποβάλει η Βρετανία στην ΕΕ για το Brexit, δήλωσε στο BBC ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, επιβεβαιώνοντας ότι οι προτάσεις θα κατατεθούν «σύντομα».

Σημείωσε δε ότι «πρέπει να γίνει αποδεκτή η πραγματικότητα» που υπαγορεύει τη διενέργεια κάποιων τελωνειακών ελέγχων στο εμπόριο μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας μετά από το Brexit.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι αυτοί οι έλεγχοι θα είναι «απολύτως ελάχιστοι» και «δε θα περιλαμβάνουν νέες υποδομές».

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Μιλώντας στο Sky News τόνισε ότι οι όποιοι έλεγχοι δε θα γίνονται στα σύνορα. Παραδέχθηκε επίσης ότι οι προτάσεις του θα ακυρώνουν την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Ην. Βασιλείου του Δεκεμβρίου του 2017, σύμφωνα με την οποία δε θα έπρεπε να υπάρξουν σύνορα ή έλεγχοι στα ιρλανδικά σύνορα μετά από το Brexit.

Στη συνέντευξη για το BBC πρόσθεσε ότι οι βρετανικές προτάσεις θα είναι «καλές και δημιουργικές», αν και είπε ότι αποδέχεται πως «ίσως υπάρχει λίγος δύσκολος δρόμος μπροστά».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σε σχετική ερώτηση είπε, εξάλλου, ότι «απλά δεν είναι αλήθεια» πως είχε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο στο μηρό τη δημοσιογράφο Σάρλοτ Έντουαρντς σε ένα γεύμα προ 20 ετών.

Στο Sky News κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσο διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την Αμερικανίδα επιχειρηματία Τζένιφερ Αρκιούρι, η οποία είχε λάβει κονδύλια από το δήμο του Λονδίνου την περίοδο που ήταν δήμαρχος ο ίδιος. Ο κ. Τζόνσον απέφυγε να απαντήσει.
 

(ΚΥΠΕ)
 

 
6834