Μπορρέλ: Δεν εγγυάται συζήτηση για Τουρκολιβυκό μνημόνιο 

 Με ισχυρή εντολή από τα Κ-Μ ο Μπορρέλ στο Βερολίνο

Ο  Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορρέλ θα βρίσκεται στο Βερολίνο και τη διάσκεψη για την εκεχειρία στη Λιβύη της Κυριακή (19/1), έχοντας στα χέρια του πολύ συγκεκριμένη πολιτική εντολή από τα Κράτη Μέλη, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ Πήτερ Στάνο.

Κληθείς να σχολιάσει τη μη πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης για συμμετοχή στη διάσκεψη, ο Εκπρόσωπος σχολίασε ότι οι θέσεις της Ελλάδας για το θέμα έχουν καταγραφεί από το Συμβούλιο και αποτελούν κομμάτι της εντολής του Ζοζέπ Μπορρέλ, αναφερόμενος στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, ωστόσο δήλωσε πως "δεν εγγυώμαι ότι το θέμα θα τεθεί στη διάσκεψη καθώς το μείζον και επείγον είναι να επιτευχθεί άμεσα εκεχειρία - αυτό είναι το αντικείμενο της διάσκεψης".

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ξεκαθάρισε όμως ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει τοποθετηθεί επί του ζητήματος το Δεκέμβριο, η θέση της ΕΕ δεν έχει αλλάξει και βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο. Tόσο ο ίδιος, όσο και η αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπίναντ απέφυγαν να σχολιάσουν το ζήτημα της μη πρόσκλησης της Ελλάδας στη διάσκεψη.

(ΚΥΠΕ/ Αθανάσιος Αθανασίoυ)
 

 
6267