«Πόρτα» από Μακρόν στα αιτήματα της Βρετανίας για το Brexit

Ανεφάρμοστα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τα αιτήματα του Βρετανού πρωθυπουργού

Ανεφάρμοστα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τα αιτήματα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνία και κατάργηση του backstop, της δικλείδας ασφαλείας για να μην υπάρξουν «σκληρά σύνορα» μεταξύ Ιρλανδίας και Βρετανίας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Όπως ξεκαθάρισε ο Μακρόν, εάν τελικά καταλήξουμε σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, τότε αυτό θα ήταν επιλογή της Βρετανίας και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Ουάσινγκτον δεν θα μετριάσει το κόστος της άτακτης εξόδου.

«Θα μπορούσε (το κόστος ενός σκληρού Brexit) να το αντισταθμίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες; Όχι. Και ακόμη και ήταν στρατηγική επιλογή τους, το κόστος θα ήταν η ιστορική υποτέλεια της Βρετανίας», προειδοποίησε. «Δεν νομίζω ότι αυτό θέλει ο Μπόρις Τζόνσον. Δεν νομίζω ότι αυτό θέλει ο βρετανικός λαός», πρόσθεσε ο Μακρόν.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε επίσης ότι αύριο, στη συνάντηση που θα έχει με τον Τζόνσον στο Παρίσι, σκοπεύει να του ζητήσει «διευκρινίσεις» για τα αιτήματα που θέτει, ευχόμενος οι συνομιλίες του με το Λονδίνο για το Brexit να είναι όσο το δυνατόν πιο «φιλικές και αδελφικές».
 

Tags
 
7085
Thumbnail