Προς έγκριση κατώτατου μισθού στην ΕΕ

Επαρκή και δίκαιο μισθό για όλους τους εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προωθεί με ψήφισμά του το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αυτό προνοεί, μεταξύ άλλων, τη θέσπιση κατώτατου μισθού σε όλα τα κράτη μέλη.

Το ψήφισμα βρίσκεται, πλέον, ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το οποίο η αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου θ’ αρχίσει διαπραγματεύσεις.

Η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν έχουν θεσπίσει κατώτατο μισθό.

Κώστας Μαυρίδης στη Digital για ψήφισμα θέσπισης κατώτατου μισθού: “Aποτελεί τη  μεγαλύτερη ρύθμιση που υπήρξε εδώ και δεκαετίες”.

Καλεσμένος στα Digital News, ήταν ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, όπου σχολίασε το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για θέσπιση του κατώτατου μισθού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως εξήγησε ο κος Μαυρίδης, πρόκειται για κείμενο νομοθετικού περιεχομένου και αποτελεί τη  μεγαλύτερη ρύθμιση που υπήρξε εδώ και δεκαετίες.
Το ψήφισμα καλεί το κάθε  κράτο - μέλος να υποβάλει συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ώστε να ρυθμιστεί ο κατώτατος μισθός.

Διαπραγματευτές για κάθε κράτος - μέλος θ’ αποτελούν οι συντεχνίες, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Κύπριου ευρωβουλευτή, το κείμενο αναμένεται να εγκριθεί στις αρχές του επόμενου έτους, κατά την περίοδο της γαλλικής προεδρίας. '

 
6942