Πρόστιμο εκατομμυρίων σε τράπεζα για ελέγχους ξεπλύματος χρήματος

Το πρόστιμο δόθηκε για ελλείψεις στους ελέγχους κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος της τράπεζας

Πρόστιμο 46,6 εκατ. σουηδικές κορώνες ($5,50 εκατ.) επέβαλλε στη Swedbank το χρηματιστήριο Nasdaq Στοκχόλμης για ελλείψεις στους ελέγχους κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος της τράπεζας μεταξύ Δεκεμβρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2019, ανακοίνωσε η τράπεζα την Τετάρτη.

«Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η τράπεζα έχει πάρει αρκετά μέτρα για να ενισχύσει τις διαδικασίες της για την αποκάλυψη πληροφοριών», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Swedbank Γενς Χένρικσον σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι «η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι ακόμα ένα ζήτημα … έχει κλείσει».
 
Το χρηματιστήριο της Nasdaq Στοκχόλμης ανέφερε στην τράπεζα ότι οι ιστορικές αδυναμίες ήταν γνωστές στην προηγούμενη ανώτατη διεύθυνση της τράπεζας όταν σημειώθηκαν τα λάθη, σύμφωνα με την Swedbank.

Τον Μάρτιο πέρυσι επιβλήθηκε στην Swedbank πρόστιμο ρεκόρ των 4 δισεκατ. κορωνών από τον επόπτη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για σοβαρές ελλείψεις στο έργο της κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και για απόκρυψη πληροφοριών από τις αρχές.

(ΚΥΠΕ)

 
6292