Ρουμανία-κορωνοϊός: Δωρεάν διαδικτυακές «εξορμήσεις» στη φύση

Το ντοκιμαντέρ «Wild Carpathia», παρουσιάζει σημεία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε όλη τη Ρουμανία

Δωρεάν διαδικτυακές «εξορμήσεις» στη φύση προσφέρουν, μέσω των ιστοσελίδων τους, πάρκα, περιβαλλοντικές οργανώσεις και ιδρύματα για την προστασία του περιβάλλοντος στη Ρουμανία, ως διέξοδο από τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ντοκιμαντέρ «Wild Carpathia», παρουσιάζει σημεία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε όλη τη Ρουμανία, όπως το Δέλτα του Δούναβη, ενώ το ντοκιμαντέρ «Untamed» παρουσιάζει την ποικιλομορφία της άγριας ζωής στα δάση της Ρουμανίας.

>> > Κορωνοϊός: Όλες οι εξελίξεις εδώ <<<

Το ίδρυμα προστασίας της άγριας ζωής στα Καρπάθια (FCC) παρουσιάζει οπτικοακουστικό υλικό στο κανάλι του στο YouTube, με άγρια ζώα σε διάφορες στιγμές της καθημερινότητάς τους, αλλά και όμορφα ηλιοβασιλέματα σε ήσυχες βουνοκορφές.

Η δασική υπηρεσία Romsilva παρουσιάζει σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες και βίντεο από αρκούδες, λύκους, αλεπούδες, ταράνδους και άλλα ζώα, ενώ μία συλλογή με φωτογραφίες και βίντεο από όλη τη χώρα παρουσιάζει το έργο «Romania Salbatica», μια συνεργασία του φωτογράφου Νταν Ντίνου και του WWF.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

 
4553
Thumbnail

To σχέδιο για μια ευρωπαϊκή bad bank που θα απορροφήσει «κόκκινα» δάνεια, εάν η κρίση εξελιχθεί χειρότερα από τις προβλέψεις, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά σε ο οίκος Moody’s, σχολιάζοντας σχετική επιστολή του προέδρου του SSM, Αντρέα Ενρία σε Γερμανό βουλευτή.

ad1mobile

Η προοπτική περαιτέρω επιδείνωσης του προφίλ των assets των τραπεζών εξαιτίας της  κρίσης του κορονοϊού, παρά τα μέτρα προστασίας που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις, αλλά και οι επιπτώσεις της τρέχουσας κατάστασης στις δευτερογενείς αγορές τιτλοποιημένων απαιτήσεων, έχουν ήδη επαναφέρει το ζήτημα για την ανάληψη πιο σθεναρής δράσης στην ΕΚΤ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η λύση της Bad Bank έχει συζητηθεί και στο παρελθόν στην ΕΚΤ, ως πρόταση του επικεφαλής της EBA, Αντρέα Ενρία το 2017, αλλά δεν είχε “περπατήσει”, λόγω νομικών και πολιτικών κωλυμάτων που αντιμετώπιζε. Τώρα, η πολιτική χαλάρωση των κανόνων για τη στήριξη και διάσωση τραπεζών, υποβαθμίζει τις νομικές προκλήσεις, βελτιώνοντας το προφίλ μιας τέτοιας λύσης. Βέβαια, τα πολιτικά εμπόδια παραμένουν, αν και εκεί σημειώνεται πρόοδος, λόγω της αυξημένης ευελιξίας σε εθνικό επίπεδο, ενώ τα πολλαπλά εργαλεία που ξεδιπλώνονται σε κεντρικό επίπεδο θα μπορούσαν να αποτελέσουν εν δυνάμει λύσεις, χωρίς ωστόσο να συζητείται οποιαδήποτε μορφή αμοιβαιοποίησης, καθώς κάτι τέτοιο θα περιέπλεκε την κατάσταση.

ad2mobile

Η Moody’s επισημαίνει ότι αν και ο Αντρέα Ενρία παραμένει επιφυλακτικός και διαβεβαιώνει ότι για την ώρα δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση στην ΕΚΤ, η επιστολή του υποδεικνύει ότι οι συνθήκες ωριμάζουν. Ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί την προοπτική αυτή Credit Positive για τράπεζες.

Πηγή: newmoney

article 1