Τηλεσύνοδος Κορυφής για το Brexit–Τι θα ζητήσει από ΕΕ ο Τζόνσον

Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου το αργότερο έως το φθινόπωρο θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους ο Μπόρις Τζόνσον

Τηλεσύνοδος κορυφής για το Brexit πραγματοποιείται σήμερα μεταξύ του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, και των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον θα δηλώσει στους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι θέλει «το αργότερο έως το φθινόπωρο» μίαν «υψηλής ποιότητας» Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου για την περίοδο μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο Βρετανός ηγέτης αναμένεται να επαναλάβει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διατεθειμένο να βγει από τη μεταβατική περίοδο του Brexit στις 31 Δεκεμβρίου «ό,τι κι αν συμβεί» τελικά, ακόμα δηλαδή και χωρίς σύμφωνα για τη μελλοντική εμπορική σχέση.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα η βρετανική Κυβέρνηση έχει ενημερώσει επισήμως τις Βρυξέλλες ότι δεν θα ζητήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα παράταση της μεταβατικής περιόδου, όπως είχε το δικαίωμα να κάνει.

Οι μέχρι τώρα συνομιλίες έχουν αναδείξει σημαντικές διάφορες μεταξύ των δύο πλευρών κυρίως στα θέματα του λεγόμενου ισότιμου πεδίου ανταγωνισμού και των αλιευτικών δικαιωμάτων των Ευρωπαίων στα βρετανικά ύδατα.

ΚΥΠΕ - Αθανάσιος Γκαβός
 

 
5551
Thumbnail