"Νομίζω πως ο κόσμος στη Βρετανία είχε πολλές εκλογές και εκλογικά γεγονότα"

Την πρόθεση του για έξοδο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου επανέλαβε για ακόμα μία φορά ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έκανε λόγο για «απαίσια» συνεργασία Βρετανών βουλευτών με την ΕΕ για να εμποδίσουν το Brexit.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα πως οι Βρετανοί θέλουν από τους πολιτικούς να συνεχίσουν υλοποιώντας το Brexit και είναι απογοητευμένοι επειδή απέτυχαν να διασφαλίσουν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα προκηρύξει εκλογές μετά τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Κοινοβούλιο δεν θα μπορεί να εμποδίσει το Brexit εκείνη την ημερομηνία, ο Τζόνσον είπε: «Νομίζω πως ο κόσμος στη Βρετανία είχε πολλές εκλογές και εκλογικά γεγονότα.

»Νομίζω ότι αυτό που θέλει από εμάς να κάνουμε είναι να υλοποιήσουμε το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και δεν κουράζομαι ποτέ να σας λέω ότι είναι αυτό που θα κάνουμε» είπε ο Τζόνσον στο «People’s PMQs”, μια συνεδρία ερωταποκρίσεων στο Facebook.

«Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», είπε. «Νομίζω ότι αυτό είναι που ψήφισε ο βρετανικός λαός και αισθάνεται πολύ απογοητευμένος που τρία χρόνια αφού έδωσε αυτή την οδηγία και αφού το βρετανικό Κοινοβούλιο υποσχέθηκε ξανά και ξανά στον λαό ότι θα το κάναμε, αισθάνεται πολύ ενοχλημένος που δεν το έχουμε κάνει — άρα αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε επίσης πως ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές που νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν το Brexit εμπλέκονται σε μια «απαίσια» συνεργασία με την ΕΕ.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

«Υπάρχει ένα απαίσιο είδος συνεργασίας ανάμεσα σε εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν το Brexit στο Κοινοβούλιο και τους Ευρωπαίους φίλους μας», είπε ο Τζόνσον.

«Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας… δεν συμβιβάζονται καθόλου», είπε ο Τζόνσον και πρόσθεσε πως, όσο πιο πολύ κρατάει το αδιέξοδο, τόσο πιο πιθανό καθίσταται ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
 

Tags
 
3298
Thumbnail

Το μήνυμα ότι "τα επόμενα χρόνια θα είναι αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης" και πως "δεν έχουμε κανένα περιθώριο για σφάλμα", έστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σάσολι κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ad1mobile

Αναλυτικά και σε ό,τι αφορά τα θέματα της Συνόδου, ο Πρόεδρος Σάσολι, τόνισε ότι "πριν από δύο εβδομάδες, το Κοινοβούλιο αναγνώρισε την άνευ προηγουμένου φύση της υπαρξιακής απειλής που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, την κατάσταση κλιματικής και περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης και δεσμεύτηκε να λάβει άμεσα πρακτικά μέτρα για την αντιμετώπισή της".

"Καλώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αναλάβει χωρίς καθυστέρηση τις δικές του ευθύνες και να θέσει από σήμερα τον ίδιο στόχο της κλιματικής ουδετερότητας που πρέπει να επιτευχθεί έως το 2050", τόνισε.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ <<<

"Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κλιματική αλλαγή θα φέρει βαθιές αλλαγές στις κοινωνίες και τις οικονομίες μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μέτρα που λαμβάνουμε πρέπει να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα και να συνοδεύονται από εκτεταμένα κοινωνικά μέτρα και μέτρα ένταξης, προκειμένου να διασφαλιστεί μια δίκαιη μετάβαση, η οποία ενισχύει τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και αντανακλά την ανάγκη για υψηλό επίπεδο προστασίας της ευημερίας", σημείωσε ο Ντ.Σάσολι.

"Το Κοινοβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόταση της Κομισιόν να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Μεταβατικής περιόδου" για τα άτομα και τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τη μείωση των εκπομπών. "Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Οι προσπάθειες που καταβάλλουν όσοι εξαρτώνται κυρίως από τις βιομηχανίες με βάση τον άνθρακα πρέπει να αναγνωρίζονται και να υποστηρίζονται", σημείωσε.

Σε σχέση με τον πολυετή προϋπολογισμός της ΕΕ, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι η στάση του Κοινοβουλίου είναι γνωστή. "Με εξέπληξε η τελευταία πρόταση της φινλανδικής προεδρίας, η οποία διέρρευσε πριν από λίγες ημέρες και η οποία - και το λέω αυτό με όλο τον σεβασμό, την εκτίμηση και τη φιλία για την κυβέρνηση του Ελσίνκι - δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των πολιτικών ομάδων του Κοινοβουλίου", είπε.

"Το Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με πνεύμα εποικοδομητικού διαλόγου, χωρίς όμως να θέτει σε κίνδυνο τα προνόμιά του και σε ισότιμη βάση με τα άλλα θεσμικά όργανα", σημείωσε.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Τέλος σε ό,τι αφορά τη "Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης", για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτή θα είναι μία από τις προτεραιότητες της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου και "σκοπεύουμε να αποτελέσουμε κινητήρια δύναμη για τη διοργάνωση της διάσκεψης", τόνισε ο Σάσολι.

ad2mobile

"Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Κομισιόν έκανε το βήμα να προτείνει μια διάσκεψη. Ωστόσο, χαίρομαι ακόμη περισσότερο που, για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια, τα κράτη μέλη επιθυμούν επίσης να ξεκινήσουν μια ευρεία συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα κοινό όραμα για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις πολιτικές μας, προκειμένου να επιτευχθούν πρακτικά αποτελέσματα και οφέλη για τους πολίτες μας", κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Αθανασίoυ)
 

article 1