Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που θα γίνονται στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ποια ηλεκτρικά μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα

H ελληνική κυβέρνηση και η e.GO ανακοίνωσαν επίσημα την επικείμενη κατασκευή του εργοστασίου της δεύτερης, με στόχο την παραγωγή 30.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων το χρόνο

Ας δούμε ποια θα είναι αυτά τα αυτοκίνητα.

Η Next e.GO Mobile είναι μια γερμανική εταιρεία η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα προορισμένα για την πόλη, τα οποία χαρακτηρίζονται από το hi-tech τεχνολογικό τους προφίλ.

Το κύριο μοντέλο της είναι το e.GO Life, ένα 3πορτο, 4θέσιο αυτοκίνητο με μήκος 3,348 μέτρων, το οποίο διαθέτει χώρο αποσκευών 140 λίτρων (640 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα).

Για την κίνησή του χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρικό μοτέρ της Bosch που βρίσκεται τοποθετημένο στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου. Ο κινητήρας αυτός αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 21,5 kWh, η οποία με μια φόρτιση προσφέρει αυτονομία 203 χιλιομέτρων εντός πόλης ή 139 χιλιομέτρων και όταν χρησιμοποιείται στην εθνική.

ΒΩΡΦΨΕΑΔςΣΔΑςΔ

To e.GO Life μπορεί να φορτιστεί είτε μέσω μιας κοινής πρίζας ρεύματος, είτε μέσω του ειδικού e.Go Wallbox της εταιρείας.

H κατασκευή του e.GO Life γίνεται πάνω σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο, ενώ το αμάξωμά του αποτελείται από ειδικό πλαστικό-πολυμερές υλικό. Η e.Go τονίζει ότι πολλά από τα τμήματά του μπορούν να ανακυκλωθούν στο τέλος της «ζωής» του αυτοκινήτου.

ΒΤΓΩΡΦΕΑΔςΔΑΔ

Το δεύτερο μοντέλο της e.GO, είναι το e.GO Sport, μια έκδοση του e.GO Life με δυναμικά χαρακτηριστικά, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σπορ ανάρτηση, βελτιωμένη αεροδυναμική, μεγαλύτερες ζάντες (18 ιντσών), αλλά και τονισμένη εμφάνιση και εσωτερικό.

Ο ηλεκτροκινητήρας του e.GO Sport είναι πιο ισχυρός και αποδίδει 109 ίππους, ενώ η μπαταρία είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με αυτή του e.GO Life και έχει χωρητικότητα 30 kWh.

ΒΩΡΦΨΕΔΑΔΑςΔΑςΔ

Η e.Go έχει παρουσιάσει επίσης το πρωτότυπο e.GO Life Concept Cross, το οποίο προαναγγέλει μια νέα έκδοση με crossover χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού της μοντέλου. Τόσο το e.GO Sport όσο και φυσικά το Cross δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει την κατασκευή τους.

ΒΤΓΩΡΦΨΕΔΑΔΑςΔ

Σε ό,τι αφορά στις τιμές τους, το e.GO Life είχε αρχική τιμή στη Γερμανία 17.900 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά, όμως αυτό αφορούσε στην παλαιότερη έκδοσή του 20, με τον ηλεκτροκινητήρα των 27 ίππων, που πλέον δεν παράγεται. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ακόμη τιμές για το μοντέλο που προαναφέραμε.

ΝΒΤΓΩΡΦΨΕΔΑςΔΑςΔ
 

newsauto.gr