Ελλάδα: 200 πτήσεις αυτή την εβδομάδα από τη Βρετανία

Σήμερα ήρθαν οι πρώτoι Βρετανοί τουρίστες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα μετά και το άνοιγμα των πτήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία.

Συνολικά αναμένονται περίπου 200 πτήσεις αυτή την εβδομάδα από τη Μεγάλη Βρετανία.

Από χθες ήδη πολλές πτήσεις έχουν υποδεχτεί τα περιφερειακά αεροδρόμια όλης της χώρας, ενώ σήμερα ήρθαν και οι πρώτoι Βρετανοί τουρίστες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Συγκεκριμένα σήμερα ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών είναι προγραμματισμένο να δεχτεί επτά πτήσεις.

>>> Διαβάστε επίσης: Ποιοι πλουτίζουν όταν εσείς αγοράζετε αντισηπτικά (Φώτος) <<<

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε ένα «κρας τεστ» για την χώρα και τον τουρισμό, πραγματοποιώντας εκτεταμένους μοριακούς ελέγχους στους Βρετανούς επισκέπτες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιο είναι το ποσοστό των θετικών σε κορωνοϊό.

Αν το ποσοστό των θετικών τουριστών είναι μεγάλο, θα «κλείσουν» πάλι τα σύνορα για το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι έλεγχοι που έγιναν χθες ήταν δειγματοληπτικοί, αλλά δόθηκε ιδιαίτερα προσοχή στις πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία, ώστε να ληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα δείγματα και να εξεταστούν.

Το πρώτο εικοσιτετράωρο άρσης της απαγόρευσης πτήσεων από τη Βρετανία, προσγειώθηκαν στη Ζάκυνθο 7 αεροσκάφη από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Ημέρα της Ζάκυνθος» (imerazante.gr), η πρώτη πτήση ήταν από τα East Midlands, έφτασε στις 11:35 και μετέφερε 100 επιβάτες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ακολούθησαν πτήσεις από το Μπέρμιγχαμ (12.00), το Νιούκαστλ (12.30), το Λιντς (16.25), το Μάντσεστερ (16,45), τη Γλασκόβη (17.15) και το Λονδίνο (19.45). Σύμφωνα με την «Ημέρα τση Ζάκυνθος», με αυτές τις 7 πτήσεις έφτασαν περίπου 1.200 Βρετανοί τουρίστες στο διάσημο νησί του Ιονίου. Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές αφίξεις Βρετανών στην Ελλάδα υπολογίζονται στις 6.000.

Πηγή: Newmoney.gr

 
2793