Ελλάδα: Αναβολή στην υποβολή προσφορών για λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Ο διαγωνισμός αφορά στην πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (τουλάχιστον 67%) του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Παράταση στην προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών – η οποία έληγε την Παρασκευή, 29 Ιουλίου - για την αποκρατικοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, της Ελλάδας δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν αιτήματος ενός εκ των ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η περίοδος υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το διαγωνισμό που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ παρατείνεται για μετά το καλοκαίρι, ενδεχομένως τον Οκτώβριο, και πάντως μετά τη διενέργεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως ο διαγωνισμός αφορά στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (τουλάχιστον 67%) του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, και όχι σε πολυετή παραχώρηση, άρα πρόκειται για καθαρόαιμη αποκρατικοποίηση.

Στη β’ φάση του σχετικού διαγωνισμού με δικαίωμα υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών έχουν προκριθεί η Quintana Infrastructure & Development, η κοινοπραξία Cameron SA-Goldair Cargo AE-Bollore Africa Logistics, η κοινοπραξία International Port Investments Alexandroupolis, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες Black Summit Financial Group - Euroports - EFA Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε..

Σημειώνεται ότι μικρή παράταση – για τις 5 Αυγούστου- έχει λάβει και η β’ φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με το χρονοδιάγραμμα να παραμένει προς το παρόν αμετάβλητο.

Για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (τουλάχιστον 67%) του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι ATTICA A.E. Συμμετοχών, η Portek International Private LTD, η Quintana Infrastructure & Development, η ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ Α.Ε., η κοινοπραξία Archirodon Group N.V.- ANEK & όμιλος Trident Hellas, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed - Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε..

euro2day.gr

 
3570