Ελλάδα:Λουκέτα & πρόστιμα σε επιχειρήσεις που παραβίασαν τα μέτρα

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια, με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων

Πρόστιμα ύψους 171.050 ευρώ επιβλήθηκαν συνολικά το Σάββατο, στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ενώ 29 επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε ολιγοήμερη αναστολή της λειτουργίας τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν στη μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους / μη τήρηση αποστάσεων, μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας / ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο στη χώρα.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν συνολικά 217.733 ελέγχους και κατέγραψαν 184 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Ο κύριος όγκος των ελέγχων (111.245) πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΑΔ.

Πηγή: newmoney

 
2802