Επαφές με Αμερικανούς τραπεζίτες θα έχει ο Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα ξεκαθαρίσει στους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα αλλάζει

Πολλαπλές συναντήσεις με την αφρόκρεμα της Wall Street, αναμένεται να έχει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ορισθεί 3 συναντήσεις με τους επικεφαλής της Goldman Sachs, της Merrill Lynch και της JP Morgan –Chase (CEO είναι ο Τζέιμς Ντέιμοντ). Πρόκειται για τις κορυφαίες τράπεζες όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο ρόλος τους στην παγκόσμια οικονομία είναι τεράστιος καθώς επηρεάζουν τις αποφάσεις πολλών επικεφαλής πολυεθνικών ανά τον πλανήτη.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα παρακαθήσει σε γεύμα που οργανώνει ο fund manager, John Paulson. Στο γεύμα θα παρευρίσκονται κορυφαίοι managers των μεγαλυτέρων Funds της Νέας Υόρκης. Υπενθυμίζεται ότι ο Paulson έχει σημαντική μετοχική παρουσία στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Alpha Bank.

Στο ίδιο γεύμα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, θα είναι παρών και ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος προ ημερών βρέθηκε στην Ελλάδα.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Οι συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη με τους κορυφαίους τραπεζίτες και Fund managers της Νέας Υόρκης είναι μείζονος σημασίας, καθώς ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα τους ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα αλλάζει και επιθυμία του είναι να καταστήσει σαφές ότι η χώρα είναι ήδη πόλος έλξης σημαντικών επενδύσεων.

ΠΗΓΗ: mononews.gr