Εξέλιξη: Η Amazon πάει στην Ελλάδα

Νέα μεγάλη επένδυση από την Amazon στην Ελλάδα

Στους δρόμους “ψηφιακής ταχείας κυκλοφορίας” βάζει πλέον την Ελλάδα η Amazon Web Services συμπεριλαμβάνοντας την στις χώρες όπου θα “χτίσει” από την επόμενη χρονιά 30 νέες τοπικές υποδομές, που θα συνδεθούν στο παγκόσμιο δίκτυο της AWS.

Την ανακοίνωση για τις 30 νέες “τοπικές ζώνες” – “local zones”, όπως αποκαλούνται, έκανε πριν από λίγο από το βήμα του παγκόσμιου συνεδρίου της Amazon Web Services, reInvent, όπου το newmoney.gr έχει παρουσία, o Αντιπρόεδρος και Chief Technology Officer της amazon.com, Werner Vogels.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Vogels με αυτό τον τρόπο η AWS δίνει λύση στις τεράστιες ανάγκες και τη ζήτηση που υπάρχει για τη μετάβαση στο cloud αλλά και ακόμα πιο γρήγορες αποκρίσεις (latency). Όπως υπογράμμισε μάλιστα στις συγκεκριμένες local zones η απόκριση θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

“Είναι πολύ ενθουσιασμένος να ανακοινώσω ότι θα διευρύνουμε διεθνώς τις ‘τοπικές ζώνες’ μας σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, τη Ν. Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία”, είπε ο κ. Vogels κατά τη διάρκεια του event.

dfdf

Όπως έγινε γνωστό οι τοπικές ζώνες της AWS είναι ένας είδος υποδομής που συμπεριλαμβάνουν αποθήκευση, υπολογιστική αλλά και μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών προς τους πελάτες της εταιρείας, δίνοντάς τους την ικανότητα να “τρέχουν” εφαρμογές της AWS που απαιτούν αποκρίσεις ακόμα και κάτω από 10 milliseconds!

Οι 30 νέες τοπικές ζώνες θα αναπτυχθούν σε 21 χώρες ανά τον κόσμο. Στην Ευρώπη, πέραν της Ελλάδας, θα γίνουν επενδύσεις στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Σήμερα λειτουργούν 16 τοπικές ζώνες μόνο στις ΗΠΑ. Σημειωτέον θα υπάρξει και επέκτασή τους εκεί.

newmoney.gr

 
3004