Η ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου

Εναπόκειται στους Υπουργούς Ενέργειας να εξειδικεύσουν τις αρχικές κατευθύνσεις που συμφωνήθηκαν

Στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης του πληθωρισμού, επικεντρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών ενημερωτικών επαφών τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στην καταρχήν συμφωνία που υπήρξε σε επίπεδο αρχηγών κρατών για δραστικότερες ευρωπαϊκές παρεμβάσεις μείωσης των τιμών της ενέργειας και ειδικά του φυσικού αερίου. Όπως σημείωσε, εναπόκειται τώρα στους Υπουργούς Ενέργειας να εξειδικεύσουν τις αρχικές κατευθύνσεις που συμφωνήθηκαν.

>>Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κρίση: Το μπαλάκι στους υπουργούς Ενέργειας<<

«Και μόνο η απειλή μιας πιο δραστικής παρέμβασης από πλευράς Ευρώπης φαίνεται ότι ελήφθη σοβαρά υπόψη από τις αγορές, με αποτέλεσμα να έχουμε διαρκή μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου», είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη τόσο για την Ευρώπη συνολικά, όσο και για τους Έλληνες καταναλωτές ειδικότερα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με έμφαση στις πιο ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμό. Τόνισε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν θα αποκλίνει από τις δημοσιονομικές της δυνατότητες και από τους στόχους στους οποίους έχει δεσμευτεί.

Στη διάρκεια της συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», με το οποίο έχουν αποσταλεί, όπως είπε ο ίδιος, «παραπάνω από ένα εκατομμύριο sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σημείωσε ότι «το θέμα της ενέργειας έχει γίνει ίσως το πιο περίπλοκο στη σύνθετη πραγματικότητα που βιώνει αυτή την περίοδο ιδίως η Ευρώπη».  

«Εύχομαι πραγματικά η Ευρώπη να μπορέσει να βρει λύση, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέρα από τα επιμέρους συμφέροντα και τις δεσμεύσεις που έχει το κάθε κράτος να μπορέσουν να σκεφτούν και το συλλογικό καλό. Είναι απολύτως αναγκαίο και μακάρι όλοι να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση που αναφέρατε και εσείς», υπογράμμισε.

Τέλος, και η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης.

«Όσο λοιπόν γίνεται πρέπει να το αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο, και εγώ είμαι έτοιμη να προσφέρω προς αυτή την κατεύθυνση ό,τι μπορώ», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 
3548