Η HSBC «δίνει» αξία στα ελληνικά ομόλογα

Τι «βλέπει» η τράπεζα για τις επόμενες εκδόσεις - Οι εκτιμήσεις για την πρόωρη εξόφληση του ΔΝΤ

Θετική στάση κρατάει για τα ελληνικά ομόλογα η HSBC, η οποία σε ανάλυσή της υποστηρίζει οτι έχουν ακόμα αξία παρά το γεγονός ότι το μεγάλο ράλι έχει τελειώσει, αποδίδοντάς το στη διατήρηση των πλεονασμάτων αλλά και στην ικανότητα αναχρηματοδότησης σε βιώσιμα επίπεδα.

Η HSBC πιστεύει ότι η επόμενη έκδοση θα είναι με 10ετες τίτλο για να χρηματοδοτηθεί μια πρόωρη εξόφληση του ΔΝΤ. Εκτιμά δε ότι οι λήξεις στην ζώνη των 8 – 15 ετών δείχνει να έχει περισσότερη αξία έναντι των αντίστοιχων ιταλικών, ενώ συνολικά εκτιμά ότι η σχέση κινδύνου/ανταμοιβής ευνοεί τα ελληνικά ομόλογα έναντι των εκδόσεων της Ρώμης σε όλη την κλίμακα αν το κριτήριο είναι η μεταβλητότητα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σημειώνει ωστόσο ότι η ρευστότητα είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα για την ελληνική αγορά, καθώς το spread μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης είναι οκτώ φορές μεγαλύτερο της αντίστοιχης ιταλικής. Ακόμα και εδώ, όμως, επισημαίνει ότι τα πράγματα βελτιώνονται.

Η HSBC προτείνει το 7ετες ομόλογο, το οποίο εκτιμά ότι μπορεί να κερδίσει 30-40 μονάδες βάσης. Στην έκθεση επισημαίνεται η σημασία του 15ετους ομολόγου, καθώς η λήξη του είναι μετά το 2033, οπότε και η χώρα θα αρχίσει να αποπληρώνει τόκους για τα δάνεια των 96,9 δισ. ευρώ που έλαβε από τον EFSF.

Πηγή: Newmoney.gr

 
2668