Μέσα Ιουνίου το άνοιγμα των εποχικών καταλυμάτων στην Ελλάδα

Μικρότερα καταλύματα  και ενοικιαζόμενα έχουν ζητήσει να έχουν το δικαίωμα να είναι ανοικτά νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα εποχικά καταλύματα αφήνει η κυβέρνηση με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τον Πρωθυπουργό.

Από τις αρχές Ιουνίου, ήδη έχει προαναγγελθεί η επανεκκίνηση των καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικό να ανοίξουν εφόσον δεν είναι έτοιμα, εξ’ ού και πολλά από τα αστικά ξενοδοχεία κάνουν λόγο για άνοιγμα, σταδιακά και ανά… ορόφους, μέσα στον Ιούνιο.

Στα μέσα Ιουνίου πιθανότατα θα δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να ανοίξουν τα ξενοδοχεία σε νησιά και resorts με το σκεπτικό αυτά να είναι έτοιμα για τις πρώτες αφίξεις από το εξωτερικό στις αρχές Ιουλίου. Από την πλευρά τους, μικρότερα καταλύματα  και ενοικιαζόμενα έχουν ζητήσει να έχουν το δικαίωμα να είναι ανοικτά νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο. Σημειωτέον ότι αντιρρήσεις για το άνοιγμα ακόμη και των καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας εξακολουθούν να εκφράζουν ουκ ολίγοι ξενοδόχοι ανά την Ελλάδα με το σκεπτικό ότι τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχουν κρατήσεις και οι μονάδες που θα ξεκινήσουν με ζημιές από την πρώτη ημέρα θα πρέπει να διατηρήσουν δυνάμεις για τη δύσκολη σεζόν στη συνέχεια. Αντίστοιχα και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος επαναλαμβάνει ότι είναι λάθος η επαναλειτουργία από 1ης Ιουνίου από την στιγμή που δεν υπάρχουν πελάτες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Εν τω μεταξύ χθές, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παγκόσμια σύνοδο της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας Boston Consulting Group (BCG) που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, επανέλαβε από την πλευρά ότι η Ελλάδα θα είναι ανοικτή για τον τουρισμό την 1η Ιουλίου- υπό την προϋπόθεση ότι το υγειονομικό σκέλος θα εξακολουθήσει να πηγαίνει καλά, σύμφωνα με το σχεδιασμό-  «με ένα πρωτόκολλο το οποίο θα είναι λογικό όχι μόνο για τους ανθρώπους που θα θέλουν να ταξιδέψουν αλλά και για την τουριστική μας βιομηχανία».

Η ευρωπαϊκή πίτα του τουρισμού θα είναι πολύ μικρότερη φέτος το καλοκαίρι, ωστόσο η Ελλάδα θα επιδιώξει να έχει μεγαλύτερο μερίδιο.

Πηγή: Στεφανία Σούκη/newmoney
 

 
3570