Μητσοτάκης: Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης η αναβάθμιση από τη Moody's

Στα αγγλικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

Ως ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.

 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός «η αναβάθμιση της Ελλαδάς από την Moody's που ήρθε εν μέσω της παγκόσμιας ύφεσης, αποτελεί ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στην μετά Covid εποχή».

Όπως έγραψε νωρίτερα το protothema.gr η αλλαγή συμβόλων σημαίνει και αλλαγή κατηγορίας για τα ελληνικά χρεόγραφα, αν και παραμένουν ακόμα 3 «σκαλιά» κάτω από την επενδυτική βαθμίδα της Moody’s –όπως ακριβώς και της S&P’s αλλά και της DBRS ενώ ο Fitch τοποθετεί την Ελλάδα μια βαθμίδα ψηλότερα και απομένουν 2 «σκαλιά» για να περάσει στην δική της επενδυτική βαθμίδα.

Οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εκδώσει και νέο ομόλογο μετά τις αμερικανικές εκλογές. Και θεωρούν πως αν δεν εμαίνετο η διεθνής υγειονομική και οικονομική κρίση, η αναβάθμιση από τη Moody’s θα ήταν ενδεχομένως και δύο αντί μίας βαθμίδος.

Πηγή: Protothema.gr

 
2560