Μητσοτάκης: Κίνητρα σε όσους θέλουν να δουλέψουν στην Ελλάδα

Κίνητρα σε όσους θέλουν να δουλέψουν στην Ελλάδα δίνει η κυβέρνηση, λέει ο Κ. Μητσοτάκης

Πρόσκληση σε όσους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και πολίτες ξένων χωρών, που επιθυμούν να εργαστούν στην Ελλάδα, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε άλλες χώρες.

«Η εικόνα της Ελλάδας αλλάζει. Ίσως αλλάζει -τολμώ να πω- και πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόμασταν ότι αυτό μπορούσε να συμβεί», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά στη νομοθετική πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και δίνει σειρά κινήτρων για την αντιστροφή του “brain drain”, την προσέλκυση επενδύσεων και την πρόσκληση πολιτών ξένων χωρών για να εγκατασταθούν και να εργάζονται από την Ελλάδα.

>>> Διαβάστε επίσης: Φορολογικές Δηλώσεις: Ποιοί πρέπει να υποβάλουν & μέχρι πότε <<<

«Αποφασίσαμε και θα νομοθετήσουμε εντός της εβδομάδας κάποια πιο συγκεκριμένα κίνητρα σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση όσων ήταν τα τελευταία χρόνια φορολογικοί κάτοικοι του εξωτερικού και επιλέξουν να επιστρέψουν στην πατρίδα μας τον επόμενο χρόνο: Μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος για τα επόμενα 7 χρόνια, είτε αν μεταφερθεί η θέση εργασίας στην Ελλάδα είτε αν έρθετε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ως μισθωτοί, σε άλλη επαγγελματική απασχόληση στην πατρίδα μας. Είναι, πιστεύω, ένα σημαντικό κίνητρο για να μπορέσουμε αυτήν την κρίσιμη χρονιά -που πιστεύω ότι μετά την πανδημία του Covid θα κάνουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα- να προσελκύσουμε στην πατρίδα μας και ανθρώπινο κεφάλαιο, το οποίο τόσο χρειαζόμαστε», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

(ΚΥΠΕ)
 
 

 
2556