Μητσοτάκης/Συμφωνία ΕΕ: Πάνω από 70 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Πάρα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα

Ήταν ένας εύλογος και δίκαιος συμβιβασμός. Καταλήξαμε σε μια ιστορική συμφωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίτευξη συμφωνίας για το σχέδιο ανάκαμψης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Γυρίζουμε στην Αθήνα με πακέτο που ξεπερνά τα 70 δισ. ευρώ, τα οποία θα τα διαχειριστούμε με ευθύνη και σύνεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η Ευρώπη έδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και κατάφερε να καταλήξει σε μια συμφωνία μετά από 4 ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων και μέσα από μια διαδικασία αμοιβαίων υποχωρήσεων και συμβιβασμών, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως η Ελλάδα θα λάβει συνολικό πακέτο πάνω από 70 δισ. ευρώ, τα οποία «θα διαχειριστούμε με ευθύνη και σύνεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση».

>>>Διάβασε ακόμη: Στην Κύπρο... Κέρδισε €200.000 στο λαχείο αλλά δεν τα ζήτησε ποτέ <<<

Πετύχαμε ένα πάρα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, και είπε πως υπήρξε αίσιο τέλος, και είπε «μεγάλο ευχαριστώ» σε όλους όσοι υποστήριξαν την προσπάθεια «να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε και τα συμφέροντα της Ευρώπης και τα συμφέροντα της πατρίδας μας».

Όπως εξήγησε, «για την επόμενη 3ετία, πέραν των πόρων που έχουμε από το Πολυετές έχουμε ένα σημαντικότατο πρόσθετο χρηματοδοτικό εργαλείο, που θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις».

«Ο κορονοϊός μες στην τραγωδία του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, «μας έδωσε το έναυσμα ως Ευρώπη να κάνουμε ένα βήμα που μέχρι πριν τρεις μήνες φάνταζε αδιανόητο. Αυτό που έγινε αυτές τις 4 μέρες ως προς τη δομή των πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας είναι παρακαταθήκη για το μέλλον της Ευρώπης, ένα άλμα στο μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Newmoney.gr

 
2673