Μπογκντάνοβιτς (Coca Cola HBC): Βλέπει ανάπτυξη ως 6% για φέτος

Τι ειπώθηκε στη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές – Ελαφρώς ανοδικά και η ελληνική αγορά 

Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Coca Cola HBC προβλέπει για φέτος η διοίκηση της εταιρείας, σύμφωνα με τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές.

Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η αύξηση των πωλήσεων σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση θα είναι περίπου 5-6% έναντι 4,4% που κατεγράφη πέρυσι. Όπως φαίνεται, για την εξέλιξη αυτή η εταιρεία ποντάρει αφενός στην επανάληψη των καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην Ευρώπη κατά την περυσινή χρονιά, αφετέρου στην διοργάνωση φέτος ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου,  που συνήθως δίνει μία ώθηση στις πωλήσεις.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Παράλληλα θα εντείνει τις προσπάθειες επέκτασης σε νέες αγορές. Σε αυτό το πλαίσιο θα δοθεί βάρος στα Costa Coffee σε τουλάχιστον 10 από τις αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Η διοίκηση υπό τον κ. Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, που πρότεινε και τη διανομή μερίσματος 0,62 ευρώ ανά μετοχή, προσβλέπει δε σε βελτίωση του περιθωρίου κέρδους σε 11,2% (περιθώριο ΕΒΙΤ) φέτος και ακόμα μεγαλύτερο τις επόμενες χρήσεις.

Σημειωτέον ότι με βάση τις οικονομικές καταστάσεις του 2019 που ανακοίνωσε χθες (13/2) ο όμιλος, οι καθαρές ταμειακές ροές αυξήθηκαν κατά 19,6% σε 442,6 εκατ. ευρώ

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Η ελληνική αγορά 
Σε ο,τι αφορά την ελληνική αγορά, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις πουλήθηκαν πέρυσι συνολικά 112,6 εκατ. κιβώτια προϊόντων, 0,8% περισσότερα σε σχέση με το 2018. Μία εξέλιξη που αποδίδεται αφενός στις καλές κλιματολογικές συνθήκες, ιδίως στο β’ εξάμηνο, καθώς και στη σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας.

Σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις έφθασαν πέρυσι πέρυσι τα 2,264 δισ. κιβώτια προϊόντων, 3,3% περισσότερα από το 2018, με τις καθαρές πωλήσεις της να έχουν ξεπεράσει πλέον τα 7,02 δισ. Ευρώ.

Πηγή: newmoney
 

Tags
 
2581