«Πράσινες» πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Minerva Gas

Στην πρωτοβουλία έχουν ενταχθεί κι άλλα μεγάλα ναυτιλιακά ονόματα

Η Minerva Gas του Ανδρέα Μαρτίνου έγινε η πρώτη εταιρεία, ελληνικών συμφερόντων, η οποία εντάσσεται στο μη κερδοσκοπικό κέντρο έρευνας Maersk Mc-Kinney Moller Center for Zero Carbon Shipping, μία πρωτοβουλία για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Στην πρωτοβουλία έχουν ενταχθεί κι άλλα μεγάλα ναυτιλιακά ονόματα, όπως οι NYK Line, Seaspan, Stolt Tankers και V.Group. Παράλληλα, ανάμεσα στους στρατηγικούς εταίρους του κέντρου, συμπεριλαμβάνονται η κορυφαία εταιρεία τακτικών γραμμών A.P. Møller - Mærsk, ο νηογνώμονας ABS, οι μεγάλες πετρελαϊκές BP και Total Energies, η Cargill και η εταιρεία παραγωγής μηχανών MAN Energy Solutions.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας, η οποία ξεκίνησε το 2020, κατά τα δύο με τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας, το κέντρο θα προσλάβει περίπου 100 εργαζόμενους σε γραφεία στην Κοπεγχάγη. Τα ιδρυτικά μέλη έχουν δεσμευτεί για το 1/3 του απαιτούμενου προσωπικού, ενώ τα υπόλοιπα 2/3 θα προσληφθούν αυτόνομα. Το κέντρο έρευνας περιλαμβάνει ειδικούς σε θέματα ενέργειας, καυσίμων, τεχνολογίας πλοίων, καθώς και κανονιστικών θεμάτων και χρηματοδότησης.

«Η απανθρακοποίηση είναι μία σημαντική πρόκληση για τη ναυτιλία και απαιτεί πολύπλευρη συνεργασία» σημειώνει ο COO της Minerva Gas, Σωκράτης Δημακόπουλος.

«Ανυπομονούμε να δουλέψουμε στενά με το κέντρο έρευνας, μοιράζοντας τη ναυτιλιακή εμπειρία και γνώση μας, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης νέων τεχνολογιών και λύσεων, οι οποίες να μπορούν να επιταχύνουν τη μετάβαση στο μέλλον χαμηλών εκπομπών» προσθέτει.

Η Minerva Gas αποτελεί τμήμα του ευρύτερου ναυτιλιακού Ομίλου του κ. Μαρτίνου και διαχειρίζεται πέντε LNG carriers, τα «Minerva Psara», «Minerva Limnos», «Minerva Kalymnos», «Minerva Chios» και «Minerva Amorgos». Πρόκειται για βαπόρια πέμπτης γενιάς με μεγάλες δυνατότητες χωρητικότητας, τα οποία μειώνουν το μεταφορικό κόστος και περιορίζουν την επίδραση στο περιβάλλον.

naftemporiki.gr