Σημαντικές επαφές Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη για ελληνική οικονομία

«Η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον επενδυτικό χάρτη», ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας σε συνέντευξη στο Bloomberg

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στην ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, για την ανταπόκριση που υποστηρίζουν ότι βρήκαν από Αμερικανούς επενδυτές, τους οποίους ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι συνεργάτες του κάλεσαν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος ήταν ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση της Goldman Sachs, στην οποία ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη, παραβρέθηκαν 30 CEO’s κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών ήταν εκπρόσωποι της Pimco, της Blackstone, του Bain Capital, του Cerberus, του Avenue Capital, του York Capital, της Invesco Oppenheimer και άλλοι.

Όλοι αυτού άκουσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους υπογραμμίζει ότι αυτή τη φορά η Ελλάδα έχει συγκεκριμένο σχέδιο που περιλαμβάνει μειωμένη φορολόγηση, σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μεγάλες αλλαγές που θα χτυπήσουν τη γραφειοκρατία.

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<< 

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας παρακάθησε, επίσης, σε γεύμα που παρέθεσε ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ και γνωστός μεγαλοεπενδύτής και επιχειρηματίας. Συμμετείχε, ακόμη, στο Global Business Forum του Bloomberg μαζί με άλλους σημαντικούς πολιτικούς και επιχειρηματίες και παραχώρησε συνέντευξη σε ζωντανή μετάδοση στο Bloomberg TV για να στείλει το μήνυμα ότι «η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον επενδυτικό χάρτη».

Στο τραπέζι με τον κ. Ρος βρέθηκαν «πολύ μεγάλοι επιχειρηματίες και επενδυτές», τα ονόματα των οποίων, ωστόσο, δεν δημοσιοποιούνται. Το μόνο που περιοριζόταν να πουν αρμόδιες πηγές είναι οι τομείς ενδιαφέροντος τους είναι τα ενεργειακά, οι αποκρατικοποιήσεις φορέων, όπως η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ κλπ, οι τράπεζες και εν γένει ο χρηματοπιστωτικός τομέας, τα logistics, καθώς και ο τουρισμός, για τον οποίο έντονο είναι το ενδιαφέρον της Blackstone για τα ξενοδοχεία.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
 

 
3570