Στην Ελλάδα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

Θα έχει επαφές με ΠτΔ και Μητσοτάκη

Με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα ξεκίνησε η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στην Ελλάδα, η πρώτη μετά από 21 χρόνια.

Ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη μετέβησαν, στη συνέχεια, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αρχικά έλαβε χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής, η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και η παρουσίαση των αντιπροσωπειών. Λόγω του βροχερού καιρού, η τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε εντός του Προεδρικού Μεγάρου και όχι επί της Ηρώδου Αττικού. 

Ακολουθεί στην αίθουσα Διαπιστευτηρίων, η τελετή παρασημοφόρησης, κατά την οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα επιδώσει στον βασιλιά Φίλιππο και την βασίλισσα Ματθίλδη τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος, ενώ ο βασιλιάς του Βελγίου θα απονείμει στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Λεοπόλδου

Με την ολοκλήρωση της τελετής, οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα μεταβούν στην αίθουσα του πρώτου ορόφου, όπου θα διεξαχθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του βασιλιά και της βασίλισσας με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Παύλο Κοτσώνη. 

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου συνοδεύει στο Προεδρικό Μέγαρο πολυάριθμη αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και υπουργούς, εκπροσώπους του Παλατιού, καθώς και αρκετούς δημοσιογράφους. 

Αμέσως μετά, ο βασιλιάς και η βασίλισσα του Βελγίου θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. 

Στις 20.00 το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου και της αντιπροσωπείας που το συνοδεύει στην τριήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα. 

newmoney.gr

 
3504