Στόχος να πειστούν όσοι είναι δύσπιστοι απέναντι στον εμβολιασμό

Όπως είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος της Ελλάδας οι προσπάθειες εντατικοποιούνται

Την εντατικοποίηση των προσπαθειών να πειστούν όσοι πολίτες είναι δύσπιστοι απέναντι στον εμβολιασμό ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, η Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της σημερινής 1 Ιουλίου ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες», είπε η κ. Πελώνη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση υιοθετεί μια σειρά σπονδυλωτών μέτρων και ακολουθεί μια συμπληρωματική στρατηγική που περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα ενθάρρυνσης του εμβολιασμού.

«Τα στοιχεία καταδεικνύουν  και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί, ταυτόχρονα, να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα», σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους. Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Και ταυτόχρονα το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα».

Παράλληλα, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο έναρξης των εμβολιασμών των εφήβων, σημειώνοντας ότι εφόσον δοθεί «πράσινο φως», αυτό μπορεί να ξεκινήσει άμεσα επιχειρησιακά.

ΚΥΠΕ

 
3561