Τα 3 ελληνικά νησιά που «ανοίγουν» πρώτα

Από πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού- Ποια νησιά «ανοίγουν» πρώτα

Στο τραπέζι έχει πέσει το σενάριο για κατ’ εξαίρεση απελευθέρωση των μετακινήσεων προς ελληνικά νησιά, μαζί με τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα.

Την απελευθέρωση των μετακινήσεων σε μεγαλύτερα νησιά, τα οποία διαθέτουν υποδομές για πιθανά κρούσματα κορονοϊού, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε –μιλώντας στον ΣΚΑΪ– ότι έχουν γίνει συζητήσεις και αναμένεται η εισήγηση των ειδικών, στο πλαίσιο των επικείμενων αποφάσεων για την περαιτέρω άρση των μέτρων, τα οποία είχαν ληφθεί λόγω κορονοϊού.

Ανέφερε δε ότι στις 18 Μαΐου ενδέχεται να προστεθεί στην έναρξη μετακινήσεων προς την ηπειρωτική Ελλάδα και έναρξη μετακινήσεων σε μεγάλα νησιά.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η κυβέρνηση μελετάει το σενάριο της πλήρους άρσης των περιορισμών προς την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Η απόφαση αυτή σχετίζεται με την ύπαρξη μεγάλων και εξοπλισμένων νοσοκομείων, όπως και επαρκούς υγειονομικού προσωπικού, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νησιά, τα οποία υστερούν σε επίπεδο ιατρικής περίθαλψης.

Από 18 Μαΐου επιτρέπονται μετακινήσεις σε Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα
Από τη Δευτέρα, 18 Μαΐου θα επιτρέπονται μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Τρίτης.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις στα νησιά πρόθεση είναι να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά.

Ποιοι επιτρέπεται να ταξιδέψουν στα νησιά
Σημειώνεται ότι από χθες, Δευτέρα, επιτρέπεται η μετακίνηση των εργαζομένων σε νησιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ήδη ανεβάσει «ρολά».

Στις 4 Μαΐου του 2020 είχε επιτραπεί και η μετακίνηση όσων διαθέτουν πρώτη κατοικία σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Αντίθετα, παραμένει το «απαγορευτικό» για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζομένους σε επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές, τους επισκέπτες, τους τουρίστες και τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Οι εναπομείναντες περιορισμοί, για το σύνολο των νησιών, αναμένεται να αρθούν σε μεταγενέστερο επίπεδο και σε κάθε περίπτωση μετά την 1η Ιουνίου.

Σκέψεις να ανοίξουν νωρίτερα καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια
Στο μεταξύ, στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης νωρίτερα από τα αρχικά σχέδια της κυβέρνησης.

Οι σκέψεις προσανατολίζονται σε άνοιγμα των καφέ, μπαρ και εστιατορίων, στις 25 Μαΐου, αντί της 1ης Ιουνίου που προκρινόταν σε πρώτη φάση. 

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Πηγή: sputnik
 

 
3511