Ξεκινούν από σήμερα οι απευθείας πτήσεις Ελλάδας – Βρετανίας

Για σήμερα είναι προγραμματισμένες αφίξεις μόνο σε περιφερειακά αεροδρόμια

Επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο δέχεται από σήμερα η Ελλάδα καθώς άνοιξε τις πύλες των αεροδρομίων της για απευθείας πτήσεις.
 
Για σήμερα είναι προγραμματισμένες αφίξεις μόνο σε περιφερειακά αεροδρόμια ενώ την Πέμπτη αναμένονται έξι πτήσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

>>> Διαβάστε επίσης: Επενδυτικές ευκαιρίες σε βιομηχανικά ακίνητα προσφέρει η Altamira <<<
 
Παράλληλα, από σήμερα τίθενται σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα στον Προμαχώνα καθώς η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους επιδείξουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών. Ειδικότερα θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

Παράλληλα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στο συνοριακό φυλάκιο.
 
Οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές, πάντως, ανησυχούν για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών και ήδη εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

(ΚΥΠΕ)

 
3507