Πώς συνδέεται η αλλαγή φύλου με τον νέο αλγόριθμο της πλατφόρμας

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες δηλώνουν «άντρες» στο Instagram, μια τάση που έχει να κάνει με τον αλγόριθμο που εγκαινίασε φέτος το κοινωνικό μέσο και οι περισσότερες χαρακτηρίζουν σεξιστικό.

Σύμφωνα με τους «κανόνες της κοινότητας» του Instagram, δεν επιτρέπεται το γυμνό περιεχόμενο. Και συγκεκριμένα «φωτογραφίες, βίντεο και ψηφιακό περιεχόμενο που απεικονίζουν σεξουαλική επαφή, γεννητικά όργανα ή κοντινά πλάνα σε εντελώς γυμνά οπίσθια. Επίσης, ισχύει για τις φωτογραφίες που απεικονίζουν γυναικείες θηλές».

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Τον Απρίλιο ωστόσο το Instagram άλλαξε τον αλγόριθμό του και πλέον διαβάζει ως γυμνό ακόμα και περιεχόμενο που δεν παραβιάζει ευθέως τις κατευθυντήριες γραμμές του. Περιορίζοντας δηλαδή την ορατότητα τέτοιων «ακατάλληλων» αναρτήσεων.

Η αλλαγή ήταν στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχει εισάγει το Facebook έπειτα από τις κριτικές που είχε δεχτεί. Κι ενώ η κίνηση δεν μοιάζει και τόσο κακή, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως παραβιάζει βασικά δικαιώματα περιθωριακών ομάδων.

Η πλατφόρμα για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Salty, μας λέει σε έκθεσή της πως οι λογαριασμοί των ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό περιεχόμενο σβήνονται χωρίς λόγο από το Instagram ή απενεργοποιούνται γιατί παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας. Χωρίς να παρέχεται κάθε φορά εξήγηση για όλα αυτά.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Όσοι θεωρούν πως πλήττονται από τον νέο τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν βρει τη λύση στην απλή αλλαγή του φύλου τους. Δηλώνοντας «άντρες», πολλές γυναίκες με οριακό περιεχόμενο, όπως pole dancing ας πούμε, βλέπουν τις αναρτήσεις τους να εμφανίζονται κανονικά και να μη βιώνουν κανενός είδους περιορισμό στην έκφραση.

Όπως ισχυρίζεται η έκθεση του Salty, ο αντρικός λογαριασμός παραβιάζει δυσκολότερα τους όρους του Instagram, ακόμα κι όταν αφορά στο ίδιο ακριβώς περιεχόμενο…

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
 

Tags
 
258
Thumbnail

Μια μικρή μείωση στους μισθούς θα δουν μισθωτοί αλλά και αυτοτελώς εργαζόμενοι από αυτό τον μήνα. 

Ο λόγος είναι η αύξηση των εισφορών μας στο ΓεΣΥ κάτι που ήταν προγραμματισμένο ενόψει και της έναρξης της Β’ φάσης του Γενικού Συστήματος Υγείας και την προσθήκη της ενδονοσοκομειακης φροντίδας. 

>>> Δείτε επίσης: Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των €360 για την τέταρτη περίοδο

Θυμίζουμε ότι αρχικά η αύξηση θα ίσχυε από 1η Μαρτίου αλλά δόθηκε 3μηνη αναστολή στα πλαίσια της αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού. Η περίοδος αναστολής ολοκληρώθηκε και πλέον από τον Ιούλιο θα πληρώνουμε τα αυξημένα ποσοστά εισφορών.

ad1mobile

Οι μισθωτοί από το 1,7% θα πληρώνουν πλέον 2,65% ενώ οι αυτοτελώς εργαζόμενοι από 2,55% θα πληρώνουν πλέον 4%.

>>> Ψάχνεις φθηνό αυτοκίνητο; Νέος πλειστηριασμός από Τράπεζα Κύπρου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΤΙΜΕΣ)


Τα ποσοστά αποκοπής για όλες τις κατηγορίες προσαρμόζονται πλέον ως ακολούθως: (Η τρίτη στήλη στο κόκκινο πλαίσιο)

φ
 

article 1