190.000 ευρώ για εξοπλισμό σε Στέγη για Ηλικιωμένους & Ανάπηρους

Τον Ιανουάριο η έναρξη λειτουργίας της Περιφερειακής Στέγης Στήριξης Ηλικιωμένων και Αναπήρων στο Παλαιχώρι

Στην παρουσία του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη, εκπροσώπων τοπικών αρχών και άλλων φορέων, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Αναστασία Ανθούση ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της Περιφερειακής Στέγης Στήριξης Ηλικιωμένων και Αναπήρων στο Παλαιχώρι στις αρχές Ιανουαρίου καθώς και την παραχώρηση επιπρόσθετης κρατικής ενίσχυσης για αγορά εξοπλισμού της Στέγης, συνολικής αξίας 190 χιλιάδων ευρώ.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Αναστασία Ανθούση εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί η Περιφερειακή Στέγη, το στολίδι της περιοχής, είναι πλέον γεγονός και τόνισε ότι «υλοποιώντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και με την επιπρόσθετη έγκριση της δαπάνης για εξοπλισμό, η Στέγη σύντομα θα αρχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Συγχαρητήρια στο Ίδρυμα και σε όλους τους συντελεστές».

Ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε πως «η δημιουργία Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων στο Παλαιχώρι είναι εξαιρετικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής. Με την επιπρόσθετη κρατική χορηγία, συνολικής αξίας 190 χιλιάδων ευρώ, η Στέγη θα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και το Γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων θα συνεχίσουν να στηρίζουν όλες τις κοινωνικές δομές των ορεινών κοινοτήτων γιατί στην κορυφή του δικού μας σχεδιασμού παραμένει ο άνθρωπος. Ως εκ τούτου, η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρίες που ζουν στην ορεινή Κύπρο, παραμένει σε υψηλή προτεραιότητα. Το έργο ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη».