Το 1o κινητό Cytashop & οι ενέργειες για γρηγορότερο internet

Τι αναφέρει στο Business Hour o εκπρόσωπος της Cyta, Λευτέρης Χρήστου

Το πρώτο κινητό κατάστημα Cyta Mobile Shop για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, είιναι στη διάθεση των πολιτών από την 5η Απριλίου, προσφέροντας υπηρεσίες όπως πληρωμή λογαρισμών, αγορά συσκευής, καθώς και.

Αυτά συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην εκπομπή Business Hour By Brief στην DigitalTv, με τον εκπρόσωπο τύπου της Cyta, να εξηγεί τον τρόπο λειτουργία του, τις περιοχές που καλύπτει και τον στόχο της ενέργειας αυτής. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο 5G δίκτυο αλλά και το fiber και την προσφορά τους στους χρήστες.

Αναλυτικά όλα όσα συζητήθηκαν:

-Ποιος είναι ο στόχος της δημιουργίας του κινητού καταστήματος της Cyta;
Μέσα τα πλαίσια της συνεχές προσπάθειας για αναβάθμιση στις ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε αλλα και να είμαστε κοντά στους πελάτες μας, έχουμε δημιουργήσει το πρώτο κινητό κατάστημα με στόχο να προσφέρει εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κατ' οίκων αγροτικών περιοχών.
Είμαστε πολύ περήφανοι για το κατάστημα αυτό. Μάλιστα προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που μπορεί κάποιος να βρεί σε ένα κανονικό cytashop και προσφέρουμε με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών αλλά και αυτών που γειτνιάζουν με αυτές, να εξυπηρετηθούν σε όλες τις υπηρεσίες της Cyta.


-Η διαδικασία λειτουργίας του
Το κινητό Cytashop κάνει 8 διαφορετικές διαδρομές και καλύπτει 16 κοινότητες με τρόπο ώστε να πηγαίνει σε κάθε κοινότητα 2 φορές κάθε δύο εβδομάδες.
Επιπρόσθετα υπάρχει και ο τηλεφωνικός αριθμός (80002266) που μπορεί να γίνονται παραγγελίες κινητών τηλεφώνων, ώστε να γνωρίζουμε για ποιες συσκευές υπάρχει ενδιαφέρον ώστε να τις έχει μαζί του το κινητό κατάστημα, στην επόμενη επίσκεψη της κοινότητας.

-Ποιες είναι οι 8 διαδρομές;

  1. Τριμίκλινη και Πλάτρες,

  2. Παναγιά και Αμαργέτη Πάφου,

  3. Λεύκαρα, Σκαρίνου και Κοφίνου

  4. Πισσούρι και Αυδήμου,

  5. Πάχνα και Όμοδος,

  6. Πύργος Τυλληρίας,

  7. Κυπερούντα και Πελέντρι και τέλος

  8. Αγρός και Παλαιχώρι.

Πέραν των παραπάνω κοινοτήτων το κατάστημα σταθμεύει σε χώρο που υποδεικνύουν οι τοπικές αρχές, μπορούν να εξυπηρετηθούν εύκολα εκεί και οι κοινότητες που γειτνιάζουν.
Θα είναι γνωστές οι ώρες και μέρες που θα βρίσκεται στις κοινότητες το κατάστημα.
Η ενημέρωση γίνεται τοπικά, προσπαθήσαμε να έχουμε έντυπα σε χώρους της κάθε κοινότητας και είμαστε σίγουροι ότι το μήνα θα φτάσει σε όλους.


-Αγκαλιάστηκε η πρωτοβουλία αυτή;
Παρά το γεγονός ότι αυτό το μήνα ξεκίνησε και βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια, φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον και αρέσει στον κόσμο που έχουν τη Cyta κοντά στα σπίτια τους και δεν είναι αναγκασμένοι να κάνουν επίσκεψη στην κοντινότερη πόλη για να εξυπηρετηθούν

- Το κινητό κατάστημα είναι κάτι μόνιμο ή προσωρινό;
Το κατάστημα θα μείνει, δεν είναι για συγκεκριμένη περίοδο Σίγουρα για τον επόμενο χρόνο και αναλόγως και με τα αποτελέσματα που θα δούμε τότε.
Επίσης υπάρχει η πιθανότητα να προστεθούν κι άλλες διαδρομές.


- Υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν κι άλλα καταστήματα;
Το ζητούμενο είναι να μετρήσουμε και να αξιολογήσουμε τις ανάκγες που παραμένουν ακάλυπτες και να πάρουμε αποφάσεις για μελλοντικά βήματα.

-Πως προχωρούν οι πιστοποιήσεις των συσκευών από 5G;
Είναι γνωστό ότι η Cyta ήταν η πρώτη στην Κύπρο που ανακοίνωσε τη λειτουργία δικτύου για 5G. Η πληθυσμιακή κάλυψη που υπάρχει στο δίκτυο ξεπερνά το 70% και μέχρι το τέλος της χρονιάς που διανύουμε ελπίζουμε να έχουμε πλήρη πληθυσμιακή κάλυψη, κάτι που θα κάνει την Κύπρο ως την πρώτη χώρα σε σχέση με την κάλυψη δικτύου 5G.
Είχαμε ξεκινήσει με ένα μικρό αριθμό συσκευών που υποστηρίζουν το 5G και συνεχίζει να αυξάνεται

Έχουμε προσθέσει και πολύ δημοφιλές συσκευές πρόσφατα. Η προσθήκη μιας συσκευής αφορά απαιτεί μαι διαδικασία στην οποία εμπλέκεται και ο κατασκευαστής. Γίνονται κάποιοι έλεγχοι ώστε να διασφαλιστεί ότι η πρόσβαση στο διαδύκτιο θα γίνεται με τρόπο και ποιότητα που ανταποκρίνεται στο ζητούμενο βαθμό και βλέπουμε συνεχώς τον αριθμό των συσκευών αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου να αυξάνεται.

-Πως προχωρά η κάλυψη του Fiber;
Και γι΄αυτό είμαστε περήφανοι... Πρόσφατα αποφασίστηκε από τον οργανισμό επίσπευση του έργου ώστε το 2023 να έχουμε καλύψει όλη την Κύπρο και προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς καλύπτοντας συνεχώς καινούργιες περιοχές.
Φτάνοντας σε μια περιοχή, ενημερώνονται όλοι οι πελάτες μας που μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο και τους δίνονται όλες οι πληροφορίες για να συνδεθούν με ένα δίκτυο κατά πολύ αυξημένων ταχυτήτων ίντερνετ.


-Οι ανταγωνίστριες εταιρείες επεκτείνουν επίσης τις υπηρεσίες τους παρέχοντας δίκτυο οπτικών ινών. Πώς βλέπετε τον ανταγωνισμό;
Ο ανταγωνισμός είναι θετικός και σπρώχνει όσους δραστηριοποιούνται σε μια συγκεκριμένη αγορά να προσπαθούν να δίνουν βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες.
Στο τέλος της ημέρας ο καταναλωτής είναι ο πλέον κερδισμένος από την ύπαρξη υγιούς ανταγωνισμού.


-Υπάρχει άλλη καινοτομία στα πλάνα σας;
Η Cyta γιορτάζει φέτος τα 60 της χρόνια αλλά νιώθει νέα έως ποτέ. Είναι περήφανη που έχει καταφέρει να ταυτίσει το όνομα της με την ποιότητα. Ποιότητα σε όλους τους τομείς και υπηρεσίες που παρέχει.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια δεν θα κάνουμε μεγάλους εορτασμούς αλλά θα συνεχίσουμε να δίνουμε στους πελάτες μας νέες υπηρεσίες που θα ικανοποιούν δικές τους ανάγκες.


Δείτε όλα όσα ανέφερε ο κ. Χρήστου:

Ξ.Π