2 εταιρείες ξεκινούν πτήσεις από Μόσχα προς κατεχόμενα τον Μάρτιο

Οι πτήσεις θα εκτελούνται προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου μέσω Αττάλειας

Οι πτήσεις από τη Μόσχα προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2023, υποστήριξε ο «υπουργός συγκοινωνιών και έργων», Ερχάν Αρικλί λέγοντας ότι έχουν εγγραφεί δύο εταιρείες στο ψευδοκράτος «με τον όρο του touchdown». Επέμεινε δε στο θέμα της ίδρυσης νέας αεροπορικής εταιρείας στα κατεχόμενα, το οποίο – είπε – δεν έχει κλείσει.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Ντιαλόγκ αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Αρικλί στην διαδικτυακή τηλεόραση Tv2020. Δύο εταιρείες, είπε, θα ξεκινήσουν πτήσεις από τη Μόσχα προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου μέσω Αττάλειας κατά τη νέα τουριστική περίοδο, προσθέτοντας ότι αν γίνουν συνέταιροι σε αυτές «θα έχουμε λόγο».

>>> Διαβάστε επίσης: Πέραν των 23 χιλιάδων οι «δημόσιοι υπάλληλοι» στα κατεχόμενα <<<

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παγώσουμε τις προσπάθειές μας. Πρέπει να θέσουμε σε λειτουργία εναλλακτικές αεροπορικές εταιρείες το συντομότερο δυνατό.  Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε απευθείας πτήσεις. Είμαστε τεχνικά έτοιμοι γι' αυτό, η απαραίτητη υποδομή είναι διαθέσιμη. Δύο εταιρείες έχουν εγγραφεί στην τδβκ με τον όρο του touchdown. Κατά την νέα σεζόν θα αρχίσουν δύο εταιρίες δρομολόγια Μόσχα-Αττάλεια-Ερτζιάν».

Η διαδικασία για τη νέα αεροπορική εταιρεία δεν έχει ολοκληρωθεί, ανέφερε επίσης ο Ερχάν Αρικλί λέγοντας ότι δεν θα είναι η ίδια εταιρεία, που είχε δημοσιοποιηθεί (τουρκικών συμφερόντων», «αλλά έχουμε επικοινωνήσει και με άλλες εταιρείες και περιμένουμε απάντηση».

(ΚΥΠΕ)