346 νηπιαγωγεία θέλουν να μπουν στο Σχέδιο Επιδότησης

Mετατίθεται για τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη η διαδικασία εγγραφής

Εξαιρετικά μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία για ένταξή τους στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4ων ετών, όπως διαφαίνεται μετά την ολοκλήρωση, χθες, της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων από τους παρόχους. 

Πιο συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν συνολικά 346 αιτήσεις, οι οποίες τις επόμενες μέρες θα εξεταστούν από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και, εφόσον πληρούνται οι όροι του Σχεδίου, θα δοθεί έγκριση για συμμετοχή στο Σχέδιο.

Ανά Επαρχία, υποβλήθηκαν αιτήσεις ως ακολούθως:

  • Λευκωσία: 156

  • Λεμεσός: 78

  • Λάρνακα: 57

  • Πάφος: 32

  • Αμμόχωστος: 23

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης των αιτήσεων, θα καταρτιστεί και θα δημοσιευθεί ο τελικός κατάλογος με τους παρόχους που θα λάβουν έγκριση. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από τους παρόχους τις τελευταίες μέρες της προθεσμίας, η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί από τους γονείς των δικαιούχων παιδιών για εγγραφή τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, μετατίθεται για τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη.

Όλες οι αιτήσεις που θα υποβληθούν εντός Σεπτεμβρίου από γονείς θα λάβουν το ποσό για τον Σεπτέμβρη, κατ’ αναλογία, από την ημερομηνία εγγραφής του παιδιού. Περισσότερες πληροφορίες προς τους γονείς θα δοθούν τις επόμενες μέρες.