3.500 άνεργοι βρήκαν δουλειά μέσω των Σχεδίων της κυβέρνησης

Μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις - Τι αλλάζει για τους άνεργους - Σημαντικές διευκρινίσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κωνσταντίνα Ρουσιά / Digital TV

Σε νέα κανονικότητα μπαίνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης του Τμήματος Εργασίας, καθώς αρχίζει η μετάβαση στις διαδικτυακές διαδικασίες, τερματίζονται οι αυτόματες ανανεώσεις εγγραφών ανέργων και θα γίνονται πλέον διαδικτυακά, ενώ παράλληλα χιλιάδες άνεργοι βρήκαν ξανά δουλειά λόγων των σχεδίων της κυβέρνησης, όπως δήλωσε στην εκπομπή Οffsite on Air ο Δ/ντης του Τμήματος Εργασίας Αλέξανδος Αλεξάνδρου θα ενημερωθούν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι. 

΄΄Θα τους σταλεί κωδικός, ήδη έχουμε αρχίσει να στελλουμε κωδικούς, κάποιοι συμπολίτες μας τους έχουν ήδη πάρει,έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί μας από χθες'', επεξήγησε.

Οι οδηγίες για τη χρήση της Διαδικτυακής Πλατφόρμας, υπάρχουν αναρτημένες τόσο στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας όσο και στην ίδια τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα, όπως εξήγησε ο Διευθυντής του τμήματος εργασίας Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, στην offsite on air.

''Έχει χρονική περίοδο που δικαιούται να το κάνει. Δικαιούται μέχρι και πέντε μέρες πριν την ημερομηνία λήξης'', σημείωσε.

Με τον εκσυγχρονισμό του συστήματος, αναμένεται να υπάρξει διαφοροποίηση στο ποσοστό ανεργίας.

 “Πιθανό κάποιοι συμπολίτες μας να μη μας ενημέρωσαν αν βρήκαν δουλειά ή αν δεν ενδιαφέρονται πλέον εργαστούν οπότε υπάρχει πιθανότητα, μεγάλη πιθανότητα να έχουμε και ο ρεαλιστικά, του αντιπροσωπευτικά στοιχεία της εγγεγραμμένης ανεργίας” είπε ο κ. Αλεξάνδρου.

Σημειώνεται ότι έχει διαρρυθμιστεί ειδικός χώρος στα κατά τόπους Επαρχιακά και Τοπικά Γραφεία του Τμήματος Εργασίας για εξυπηρέτηση των πολιτών οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση από το δικό τους χώρο στη Διαδικτυακή Πλατφόρμα, ενώ καλούνται όσοι έχουν διαφοροποιημένα στοιχεία και δεν έχουν λάβει γραπτό μήνυμα να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο τμήμα.

Την ίδια ώρα μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παροχή των Σχεδίων Κινήτρων για εργοδότηση ανέργων από το Τμήμα Έργασίας.

Ο κ. Αλεξάνδρου σημείωσε για τα σχέδια: “Είχαν τεράστια επιτυχία, καταφέραμε να εργοδότηθουν πέραν των 3500 ατόμων. Δεσμεύτηκε όλο το ποσό του προϋπολογισμού”.

Τα δύο σχέδια που αφορούν στην πρόσληψη ανέργων όλων των κατηγοριών καθώς και το σχέδιο για εργοδότηση νέων ηλικίας 15 - 29 ετών, επαναπροκηρύχθηκαν πριν από δύο εβδομάδες και βρίσκονται στη διάθεση των εργοδοτών, με την προϋπόθεση, ότι δεν έχουν προχωρήσει σε απόλυση εργαζομένου, τους τελευταίους 8 μήνες.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε στο Offsite On Air o κ. Αλεξάνδρου: 

 
14195