5000 νέα σετ κερμάτων κοπής 2022 από ΚΤΚ - €25 το κάθε σετ

Το σετ είναι αφιερωμένο στις παραδοσιακές ενδυμασίες της Κύπρου - Πως μπορείς να το αγοράσεις - Όλες οι πληροφορίες

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (KTK) ανακοινώνει την έκδοση του σετ των κυπριακών κερμάτων ευρώ κοπής 2022, σε λαμπρή ακυκλοφόρητη κατάσταση.

Αυτό είναι το πρώτο από τρία σετ της νέας σειράς τρίπτυχων συλλεκτικών σετ κυπριακών κερμάτων ευρώ που είναι αφιερωμένη στη λαϊκή παράδοση της Κύπρου. Το σετ είναι αφιερωμένο στις παραδοσιακές ενδυμασίες της Κύπρου. Η παραδοσιακή Κυπριακή ενδυμασία αποτελεί μία πτυχή του πολιτισμού και δείχνει τον ενιαίο χαρακτήρα, την κοινή καταγωγή και την ιστορία των ανθρώπων του νησιού.

>>> Διαβάστε επίσης: Εξυπηρέτηση για Επιδόματα: Σε αυτά τα 7 σημεία λειτουργούν <<<

Το δεύτερο σετ, το οποίο θα εκδοθεί το 2023, θα είναι αφιερωμένο στα παραδοσιακά μουσικά όργανα της Κύπρου. Η σειρά θα ολοκληρωθεί το 2024 με το τρίτο σετ, που θα είναι αφιερωμένο στα παραδοσιακά επαγγέλματα/προϊόντα της Κύπρου.

Η έκδοση είναι περιορισμένη σε 5.000 σετ και θα διατεθεί στην Κύπρο και στο εξωτερικό στην τιμή των €25 για κάθε σετ.

Περισσότερη πληροφόρηση για τη νέα σειρά τρίπτυχων συλλεκτικών σετ κερμάτων είναι διαθέσιμη ΕΔΩ.

>>> Διαβάστε επίσης:  Cablenet: Συμφωνία €300.000 με Υπ. Μεταφορών για υπηρεσίες cloud  <<<

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

1. Επαγγελματίες έμποροι νομισματικών αντικειμένων και Κυπριακή Νομισματική Εταιρεία

Η ΚΤΚ θα δέχεται αιτήσεις από τις 29 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2022 και θα απαντήσει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2022 σε σχέση με τις υποβληθείσες αιτήσεις.

Αιτήσεις που θα παραληφθούν μετά την εξάντληση του διαθέσιμου αποθέματος αναγκαστικά θα απορρίπτονται και θα ενημερώνονται σχετικά οι αιτητές.

Η ΚΤΚ διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση, είτε ολικώς είτε μερικώς.

Η ΚΤΚ θα παραχωρήσει τις ακόλουθες εκπτώσεις, ανάλογα με την ποσότητα αγοράς:

Η έκπτωση θα παραχωρείται επί της συνολικής ποσότητας της αρχικής αγοράς, καθώς επίσης για τυχόν μεταγενέστερες αγορές οποιασδήποτε ποσότητας από τον ίδιο πελάτη.

Η έκπτωση για κάθε σετ υπολογίζεται με βάση την τιμή πώλησης του σετ, εξαιρουμένης της ονομαστικής αξίας των κερμάτων που περιλαμβάνονται στο σετ.

Οι αιτήσεις από επαγγελματίες εμπόρους και την Κυπριακή Νομισματική Εταιρεία θα πρέπει να υποβάλλονται στο σχετικό έντυπο αίτησης αγοράς σετ (Έντυπο αρ. 1) το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΚΤΚ.

Oι αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται ως ακολούθως:

  • μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: numismatic.orders@centralbank.cy
  • μέσω τηλεομοιότυπου: +357 22714930
  • μέσω ταχυδρομείου: Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, Τ.Θ. 25529,1395 Λευκωσία, Κύπρος

2. Κοινό/συλλέκτες νομισματικών αντικειμένων

Οι πωλήσεις προς το κοινό και τους συλλέκτες νομισματικών αντικειμένων θα αρχίσουν στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 και θα διαρκέσουν μέχρι εξαντλήσεως του αποθέματος.

Οι πωλήσεις θα γίνονται ως ακολούθως:

(i) Στα ταμεία της KTK

Οι πωλήσεις στα ταμεία της KTK θα γίνονται είτε με μετρητά είτε με κάρτα (εκτός από κάρτες American Express).

(ii) Μέσω του “e-shop” της ΚΤΚ

Οι πωλήσεις μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της KTK “e-shop” θα γίνονται στην ιστοσελίδα https://eshop.centralbank.cy μόνο με κάρτα VISA ή Mastercard.

(iii) Μέσω τραπεζικού εμβάσματος

Θα υποβάλλονται αιτήσεις για πωλήσεις με πίστωση του λογαριασμού της KTK SWIFT CODE:CBCYCY2NCAS και IBAN:CY62 0010 0001 0000 0000 0450 9195 μέσω τραπεζικού εμβάσματος (τα έξοδα SWIFT θα επιβαρύνουν τον αιτητή).

Αιτητές οι οποίοι επιθυμούν τα σετ να αποσταλούν σε διεύθυνση εντός Κύπρου θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στην KTK το Έντυπο αρ. 2.

Αιτητές οι οποίοι επιθυμούν τα σετ να αποσταλούν σε διεύθυνση εκτός Κύπρου θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν το Έντυπο αρ. 3. Τα έντυπα αρ. 2 και 3 είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της KTK.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι αιτητές μπορούν να επιλέξουν να αιτηθούν για μια από τις πέντε προκαθορισμένες επιλογές (ΜΕΡΟΣ Α των Εντύπων αρ. 2 και 3) και να εμβάσουν το ποσό ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης ή να αιτηθούν οποιανδήποτε ποσότητα επιθυμούν (ΜΕΡΟΣ Β των Εντύπων αρ. 2 και 3). Στη δεύτερη περίπτωση, η KTK θα αποστείλει στους αιτητές το έντυπο προσφοράς για το συνολικό ποσό που θα πρέπει να εμβάσουν για να προχωρήσει η διεκπεραίωση της αίτησής τους.

Η KTK διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση, είτε ολικώς είτε μερικώς.

Για περισσότερες πληροφορίες και/ή τυχόν διευκρινίσεις, οι αιτητές μπορούν να απευθύνονται στην KTK μέσω:

  • ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : numismatic.orders@centralbank.cy
  • τηλεομοιότυπου :+357 22714930
  • τηλεφώνου :+357 22714152 και +357 22714179