750 οι νέες αιτήσεις για Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ» - 6.389 στο σύνολο

Ικανοποίηση στις τάξεις των τραπεζών και των δανειοληπτών για τη συμμετοχή στη νέα φάση υποβολής αιτήσεων

Στις 750 ανήλθε ο τελικός αριθμός των νέων αιτήσεων που υποβλήθηκαν για το Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ», κατά την νέα φάση μεταξύ 1ης και 15ης Ιουνίου 2020, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να ξεπεράσει τις 6.380 αιτήσεις.

Το γεγονός αυτό φαίνεται να ικανοποιεί τόσο τις Τράπεζες, όσο και τους Συνδέσμους Δανειοληπτών – ΣΥΠΡΟΔΑΤ και Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας -, αφού η συμμετοχή στη νέα φάση υποβολής αιτήσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως, όπως πληροφορείται η Brief, κάποιες από τις νέες αιτήσεις υποβλήθηκαν ημιτελείς και οι αιτητές θα πρέπει μέχρι και την 31η Ιουλίου να καταθέσουν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά και στοιχεία για να καταστεί εφικτή η εξέτασή τους από τις Τράπεζες.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σε πρωινό ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα μας, από τις 5.639 αιτήσεις που είχαν κατατεθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου μόνο οι 1.204 ήταν πλήρεις και άρχισε ή ολοκληρώθηκε η εξέτασή τους από τις Τράπεζες και παραπέμφθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας για την τελική έγκριση ή απόρριψη.

Από τις 1.204 αιτήσεις που ήταν πλήρως συμπληρωμένες, οι 673 στάλθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα στο Υπουργείο Εργασίας για την τελική εξέταση. Από αυτές 152 ή 23% του συνόλου βρίσκονται στο τελικό στάδιο έγκρισης, 182 ή 27% οδεύουν προς απόρριψη, ενώ άλλες 272 ή 40% απεστάλησαν πίσω στα πιστωτικά ιδρύματα, αφού τελικά δεν ήταν πλήρως συμπληρωμένες.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Επίσης, 55 άτομα κρίνονται ως μη βιώσιμοι, ενώ άλλα 13 ανήκουν στην κατηγορία των δανειοληπτών οι οποίοι προχώρησαν σε αναδιάρθρωση του δανείου τους, αλλά στην πορεία έγινε ξανά μη εξυπηρετούμενο.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, πως, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, όσοι δανειολήπτες έχουν καταθέσει ελλιπείς αιτήσεις, έχουν την δυνατότητα μέχρι και την 31η Ιουλίου 2020 να εξασφαλίσουν και να υποβάλουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά που απαιτούνται, ενώ οι τράπεζες θα πρέπει μέχρι την 31η Αυγούστου 2020 να περατώσουν την αξιολόγηση των αιτήσεων τους και να τις αποστείλουν στον κεντρικό φορέα που είναι το Υπουργείο Εργασίας.
 

Μάριος Αδάμου
 
10788
Thumbnail