Αβέρωφ: Έρχονται μέτρα στήριξης λόγω των αυξήσεων στον ηλεκτρισμό

Διαβεβαιωση πως η Κυβέρνηση θα εξαγγείλει μέτρα στήριξης από την αύξηση του ηλεκτρισμού πήρε ο Α. Νεοφύτου

Τη βεβαιότητα ότι η Κυβέρνηση θα εξαγγείλει πολύ σύντομα μέτρα στήριξης των πολιτών από την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Νεοφύτου συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με την Υπουργό Νατάσα Πηλείδου και την Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της ΑΗΚ.  
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου είπε πως μοναδικό θέμα στη συζήτηση με την Υπουργό και την ηγεσία της ΑΗΚ ήταν η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

>>> Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ: Η Πηλείδου θέλει να συνεδριάσει η ΑΗΚ παρουσία Αβέρωφ <<<

NFG

Ο κ. Νεοφύτου και εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς πήρε, όπως είπε, διαβεβαίωση ότι τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η αρμόδιας Υπουργός, όχι μόνο έχουν πάρει τα σωστά μηνύματα από την κοινωνία και είναι αποφασισμένοι σύντομα να εξαγγείλουν μέτρα που θα ανταποκρίνονται σε αυτό που η κοινωνία ζητεί σε αυτές τις περιόδους της κατακόρυφης αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχαρίστησε της Υπουργό για τη συνάντηση και τη συνεχάρη εκ των προτέρων, «γιατί είμαι βέβαιος», όπως είπε, «ότι θα έχουμε καλά νέα τις προσεχείς μέρες, μάξιμουμ τις προσεχείς εβδομάδες, σε μια συνεργασία ΡΑΕΚ, ΑΗΚ, Υπουργείου Ενέργειας και την καθοδήγηση πάντα του Προέδρου Αναστασιάδη».


 
Κληθείς να σχολιάσει ότι η αύξηση αυτή επηρεάζει το σύνολο της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου με μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μια περίοδο Πανδημίας, ο κ. Νεοφύτου είπε πως η αύξηση του 38% δεν προέκυψε σε μια μέρα αλλά ήταν μια αύξηση των τελευταίων μηνών λόγω της κατακόρυφης αύξησης των καυσίμων στην παγκόσμια αγορά.
 
Η ΑΗΚ ως κρατική εταιρεία, είπε, πρέπει από τη μια να παραμείνει δυνατή και βιώσιμη όμως από την άλλη θα πρέπει να έχει και την αίσθηση της κοινωνικής της υποχρέωσης. «Θεωρώ και αναμένω με βεβαιότητα ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εξαγγελία ενός σημαντικού κοινωνικού μερίσματος, την ώρα που ο πολίτης αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της τιμής του ηλεκτρισμού», σημείωσε.
 
Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα μέτρα θα κινηθούν σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη κατεύθυνση, όπως είπε, θα αφορά ένα μέτρο οριζόντιο που θα καλύψει το σύνολο των καταναλωτών, οικιακών και εταιρικών, και η δεύτερη κατεύθυνση, θα αφορά εξειδικευμένα μέτρα για νοικοκυριά αλλά και τον τομέα των αγροτών.
 
Κληθείς να σχολιάσει αυτά που ακούγονται για μείωση του ΦΠΑ ή συμβολή στη μείωση του ρεύματος από τα αποθεματικά της ΑΗΚ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως οι εξουσίες θα πρέπει, όπως και το Σύνταγμα επιβάλλει, να είναι διακριτές και συνεπώς οι τελεσίδικες αποφάσεις ανήκουν στην Κυβέρνηση, στην οποία έχει, όπως τόνισε, απόλυτη εμπιστοσύνη.

(ΚΥΠΕ)

 
21624