Αβέρωφ: Χρειαζόμαστε ισχυρή οικονομία για να ζούμε με αξιοπρέπεια

«Χρειαζόμαστε μια οικονομία που να μπορεί να υποστηρίξει πολιτικές», είπε ο κ. Νεοφύτου

Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κυμπερόπουλο είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του.

>>> Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ: Δυνατοί ρυθμοί ανάπτυξης στην Κύπρο παρά τις κρίσεις <<<

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου αφού καλοσώρισε τον κ. Κυμπερόπουλο, αναφερόμενος στους συνανθρώπους μας με αναπηρία τόνισε τα εξής:

«Ένα σύγχρονο κράτος πρέπει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και ιδιαίτερα στα άτομα με αναπηρία. Στην Κύπρο έχουμε πετύχει πάρα πολλά και μπορούμε να χτίσουμε σε αυτά. Θέλουμε τη χώρα μας όχι απλά σύγχρονη αλλά να είναι στην πρωτοπορία.

Θέλουμε τους ανθρώπους με αναπηρία αυτόνομους, αξιοπρεπείς και δημιουργικούς. Όπως τον Αντρέα που δημιούργησε την εφαρμογή για τα προσβάσιμα κτίρια και ξενοδοχεία.

Όταν λέμε πρόσβαση δεν εννοούμε μόνο την πρόσβαση σε ένα κτίριο αλλά την πρόσβαση στην παραγωγή. Το οποιοδήποτε άτομο, είτε με αναπηρία ή όχι είτε είναι κάτοικος υπαίθρου ή πόλης να έχει πρόσβαση στο να δημιουργήσει το δικό του εισόδημα. Να ζει αυτόνομα, δημιουργικά και με αξιοπρέπεια.

Αυτή τη χώρα οραματιζόμαστε, αυτήν την κοινωνία θέλουμε αλλά πάντα υπάρχει μια προϋπόθεση.

Για να μπορέσεις να κάνεις πράξη τα οράματά σου πρέπει να έχεις μια ισχυρή οικονομία. Μια οικονομία που μπορεί να υποστηρίξει αυτές τις πολιτικές. Και εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό και στη μεγάλη μας οικογένεια το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ξέρουμε να κουμαντάρουμε στα δύσκολα, να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να βγαίνουμε πιο δυνατοί για να μπορούμε να βοηθούμε αυτούς που πραγματικά μας έχουν ανάγκη.

Και πάλι σας ευχαριστούμε που ήσασταν σήμερα μαζί μας και θα μας φωτίσετε με τις ιδέες τις εμπειρίες και τις προτάσεις σας».

δζζ

φζγν

Από την πλευρά του ο κ. Κυμπορόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Μ’ αυτή την κίνηση δείχνει το πόσο ενδιαφέρεστε και πόσο θέλετε να δείτε ουσιαστικά αυτό το κρίσιμο ζήτημα το πως όλοι οι άνθρωποι μεταξύ αυτών και οι άνθρωποι που κοινωνικά έχουμε μάθει να τους λέμε ανάπηρους, ανάπηροι πολίτες, πως μπορείτε στην νέα σας διακυβέρνηση όταν εκλεγείτε πρόεδρος να πάτε με το κοινωνικό κράτος που αναφέρατε ένα βήμα παρά πέρα και που πολύ σωστά αναφέρατε για μία πρόσβαση όχι μόνο στο κομμάτι του περιβάλλοντος, του τεχνητού περιβάλλοντος αλλά γενικότερα μία πρόσβαση στη ζωή. Πως μπορεί αυτό να γίνει με πιο εύκολα βήματα».

 
24333