Αβέρωφ: Η αναβάθμιση από S&P θωρακίζει την οικονομία

Ο κ. Νεοφύτου, συγχάρηκε τον ΥΠΟΙΚ, Κωνσταντίνο Πετρίδη και την κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη

Η νέα αναβάθμιση της οικονομίας μας από τον Οίκο S&P’s - που πλέον τοποθετεί την Κύπρο δύο βαθμίδες πάνω από το επενδυτικό όριο - είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που θωρακίζει την οικονομία μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δικαιώνει τις προσπάθειες των συμπολιτών μας, αλλά την ίδια ώρα επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αναφέρει στην γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. 

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Να υπενθυμήσουμε ότι με σχετική απόφαση του που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s, αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά μια βαθμίδα, από «ΒΒΒ-»σε «BBB» και καθόρισε την προοπτική της ως σταθερή.

>>Διαβάστε επίσης: ΥΠΟΙΚ: Ο S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ΚΔ<<

Ο κ. Νεοφύτου, συγχάρηκε τον ΥΠΟΙΚ, Κωνσταντίνο Πετρίδη και την κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη για την στιβαρή και αξιόπιστη –όπως χαρακτήρισε- διαχείριση της οικονομίας. 

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση του κ. Νεοφύτου:

«Η νέα αναβάθμιση της οικονομίας μας από τον Οίκο S&P’s - που πλέον τοποθετεί την Κύπρο δύο βαθμίδες πάνω από το επενδυτικό όριο - είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που θωρακίζει την οικονομία μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δικαιώνει τις προσπάθειες των συμπολιτών μας, αλλά την ίδια ώρα επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. 

Για αυτό και θέλω θερμά να συγχαρώ τον υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη και την κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη για την στιβαρή και αξιόπιστη διαχείριση της οικονομίας μας. Είναι αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα που δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στα χρόνια που έρχονται. 

Τον δρόμο της υπευθυνότητας και των τολμηρών αποφάσεων που δημιουργούν σταθερότητα, ασφάλεια και προοπτική για το σύνολο των συμπολιτών μας».

 
23807