Αβέρωφ-Νικόλας προωθούν μείωση φόρου καυσίμων-Διαφωνεί ο Χάρης

Οι Προέδροι των δύο κομμάτων κατέθεσαν κοινή πρόταση και θα συζητηθεί την Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών

Πρόταση νόμου για μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κατά πέντε σεντ το λίτρο κατέθεσαν σήμερα Παρασκευή, οι Προέδροι του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλας Παπαδόπουλος, αντίστοιχα, παρά την διαφωνία που εξέφρασε επισήμως από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. 

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε κατά την κατάθεση της πρότασης νόμου, αφού έλαβε υπόψη την πρόταση της Κυβέρνησης για μείωση κατά 45 εκατομμυρίων ευρώ στους φόρους επί των τόκων των καταθέσεων με την πρόταση νόμου γίνεται νομοθετική πρόταση για ισόποση μείωση σε φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα

Η πρόταση νόμου, συνέχισε, θα συζητηθεί τη Δευτέρα (10/12) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η οποία θα συζητήσει μεταξύ άλλων και τις τροπολογίες επί του Κρατικού Προϋπολογισμού, που κατέθεσε τόσο η Κυβέρνηση όσο και τα κόμματα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Από την πλευρά του, πάντως, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, εξέφρασε τη διαφωνία του με τα όσα προωθούνται στο πλαίσιο της συνεννόησης ΔΗΣΥ με ΔΗΚΟ για μείωση φόρου στα καύσιμα, με αντιστάθμιση την ακύρωση της μείωσης επί της φορολογίας των καταθέσεων.
 
Λέγοντας ότι η φορολογία στα καύσιμα, είναι συγκριτικά χαμηλή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, κ. Γεωργιάδης, τόνισε ταυτόχρονα ότι «υπάρχουν και λόγοι περιβαλλοντικοί που πρέπει να ληφθούν υπόψη και που δεν επιτρέπουν στη κυβέρνηση να προτείνει τη μείωση αυτής της φορολογίας».
 
«Η τελική απόφαση όμως, ανήκει στη Βουλή», είπε. 
 
Ανταλλαγή Προεδριών Επιτροπών
Σημειώνεται πως, μετά τη συνεδρία της Ολομέλειας ο Πρόεδρος της Βουλής συγκάλεσε την Επιτροπή Επιλογής ώστε να συζητήσει και να επικυρώσει την εφαρμογή της εκ περιτροπής μεταξύ ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ συμφωνηθείσα προεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εμπορίου.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Με βάση τη συμφωνία, μεταξύ των δύο κομμάτων, από τον Ιανουάριο του 2019 η Προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών περνά από τον ΔΗΣΥ στο ΔΗΚΟ και από τον Αβέρωφ Νεοφύτου στον Άγγελο Βότση και η Προεδρία της Επιτροπής Εμπορίου από τον Άγγελο Βότση στον Ανδρέα Κυπριανού του ΔΗΣΥ.
 
Οι προεδρίες στις δύο Επιτροπές όπως θα αρχίσουν να ισχύουν από τον Ιανουάριο θα διατηρηθούν μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δηλαδή για το υπόλοιπο της θητείας της παρούσας Βουλής.