Αβέρωφ: Οικονομική πολιτική για μία αναπτυξιακή πορεία

Να ακολουθήσουμε μια οικονομική πολιτική που θα κρατήσει τη χώρα σε αναπτυξιακή πορεία, είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Πρέπει να ακολουθήσουμε μια οικονομική πολιτική που θα κρατήσει τη χώρα σε αναπτυξιακή πορεία για να γλιτώσουμε την επερχόμενη παγκόσμια ύφεση, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Και αυτό το πετυχαίνουμε όχι με το να κατηγορούμε τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι επιχειρηματίες πρέπει να τύχουν στήριξης δια κινήτρων. Όταν δίνεις κίνητρα δεν κοστίζουν στο κράτος», ανέφερε, μιλώντας χθες Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση, σε μαζική συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του στην Επισκοπή της Πάφου, με πρωτοβουλία του ζεύγους Μιχάλη και Βαρβάρας Μιχαήλ, επαγγελματίες στο χώρο των κατασκευών. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων επαγγελματίες του κατασκευαστικού τομέα και άλλων παραγωγικών τομέων της οικονομίας, όπως αναφέρεται.

Ο κ. Νεοφύτου απευθυνόμενος προς τους φίλους και υποστηρικτές ευχαρίστησε το ζεύγος Μιχαήλ για την πρωτοβουλία καθώς και τους παρευρισκόμενους για τη θερμή υποδοχή.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο οποίος εστιάστηκε κυρίως στα θέματα της οικονομίας, είπε ότι «χωρίς στιβαρή οικονομία καμία χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον και καμιά κοινωνία δεν μπορεί να ζήσει καλύτερες μέρες αν οι ηγέτες της δεν διασφαλίσουν ότι πρώτα θα είναι συνετοί στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε επιπρόσθετα ότι «χρειάζεται σοβαρότητα στη διαχείριση. Ακούω καθημερινά τις συνταγές των υποψηφίων και των κομμάτων που τους στηρίζουν που ικανοποιούν τα αυτιά των πολιτών. Αλλά όλα αυτά αν εφαρμοστούν, θα μας πάνε πίσω στο 2013».

«Και όταν οι επιχειρηματίες παίρνουν κίνητρα παράγουν εθνικό πλούτο, πληρώνουν φόρους και υπάρχουν στα κρατικά ταμεία για να μπορούν κάποιοι να κάνουν τους καλούς Σαμαρίτες», ανέφερε.

ΚΥΠΕ