Αβέρωφ: Προτείνει επιβολή πλαφόν στις τιμές των σιτηρών

Οφείλουμε να λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για να περιορίσουμε το κόστος των νοικοκυριών, τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Την ικανοποίηση του για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αγορά 36.000 τόνων κριθαριού και καλαμποκιού εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

>>> Διαβάστε επίσης: Ενέκρινε την πρόταση για αγορά σιτηρών το Υπουργικό <<<

Όπως ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, πρόκειται για μια ορθή κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος έχει προτείνει στους αρμόδιους Υπουργούς Εμπορίου και Γεωργίας την επιβολή πλαφόν στις τιμές των σιτηρών.

Αυτούσια η δήλωση του κ. Νεοφύτου:

"Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μέσα από την οποία δίνεται το πράσινο φως στο Υπουργείο Γεωργίας για αγορά 36.000 τόνων κριθαριού και καλαμποκιού. Με την πράξη αυτή αυξάνεται η επάρκεια των αποθεμάτων μας και μειώνονται οι πληθωριστικές τάσεις που προκαλούνται και λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η  εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πρόκειται για μια ακόμη ορθή κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης, με στόχο την προστασία της κοινωνίας μας.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο και πέραν της σημερινής πρωτοβουλίας, έχω ήδη προτείνει στους αρμόδιους Υπουργούς Εμπορίου και Γεωργίας την επιβολή πλαφόν στις τιμές των σιτηρών.  Σε αυτές τις μοναδικές συνθήκες οφείλουμε να λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για να περιορίσουμε το καθημερινό κόστος των Κυπριακών νοικοκυριών, να στηρίξουμε τους γεωργοκτηνοτρόφους μας, αλλά και να προλάβουμε την όποια ενδεχόμενη απόπειρα αισχροκέρδειας."