Αβέρωφ: Θα προτείνω να ανοίξουν νέες βιοτεχνικές περιοχές

Νέες βιοτεχνικές περιοχές θα δώσουν την ευκαιρία σε πετυχημένες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Επίσκεψη στην εταιρεία Lithotechnic στη Λάρνακα είχε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αναφορικά με την επίσκεψη του στην εταιρεία Lithotechnic, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «αυτές είναι επιχειρήσεις πρότυπα. Αυτές οι μικρές επιχειρήσεις του τόπου μας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας» είπε και πρόσθεσε ότι «μέσα από μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, με επιπτώσεις και στην οικονομική δραστηριότητα και με τη στήριξη της Κυβέρνησης, όχι μόνο δεν είχαμε απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά βοηθήθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανακάμψουν πλήρως».
 
Σημείωσε πωςκου στην επίσκεψη του σήμερα άσε «ευχάριστα προβλήματα» ότι δηλαδή ο Διευθυντής της εταιρείας θέλει να «επεκταθεί για να προλαβαίνει την πελατεία του, να μπορεί να παράγει για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του προς τους συνεργάτες του. Πήρα το μήνυμα και θα το μεταφέρω στην Κυβέρνηση μας και είμαι σίγουρος πως σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές θα κοιτάξουν την προοπτική ανοίγματος νέων βιοτεχνικών περιοχών για να δώσουν την ευκαιρία σε πετυχημένες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο».
 
Παράλληλα συνέχισε «είδαμε και πως προσαρμόζεται η αγορά. Έχουμε ένα μεγάλο στόχο σαν παγκόσμια κοινωνία, Ευρωπαϊκή αλλά και ως Κύπρος, να εγκαταλείψουμε σιγά σιγά το νάιλον, τα πλαστικά και να αντικατασταθούν από οικολογικά όπως κατασκευές με χαρτί. Αυτό όμως προϋποθέτει πιο σωστές επενδύσεις αλλά και σωστό προγραμματισμό».
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ «μεγάλος μας στόχος πέραν από την οικονομική ανάπτυξη, είναι η πράσινη οικονομία, η οικολογία για να μπορέσουμε παράλληλα με την ευμάρεια να προστατεύσουμε το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές».
 
Από την πλευρά του ο Γιώργος Γεωργίου, Διευθυντής της εταιρείας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την επίσκεψη του και σημείωσε πως «είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και είμαστε η μεγαλύτερη τυπογραφική μονάδα Λάρνακας – Αμμοχώστου. Αυτή τη στιγμή και απασχολούμε 14 μόνιμους υπαλλήλους τους οποίους με τη βοήθεια της Κυβέρνησης και εν μέσω κορωνοϊού, καταφέραμε να τους κρατήσουμε» γιατί, όπως εξήγησε «είναι πολύ δύσκολο στον κλάδο μας να βρεις εξειδικευμένο έμπειρο προσωπικό». Εξέφρασε επίσης ευχαριστίες στην Κυβέρνηση για την βοήθεια και πρόσθεσε πως «τα σχέδια επιχορηγήσεων μας βοήθησαν πολύ σε σχέση με την αναβάθμιση των μηχανημάτων, τα οποία είναι πολύ ακριβά για να κάνουμε κάποιες αναβαθμίσεις».

(ΚΥΠΕ)

 
17422